7. rij2op5

Fietsstimuleringscampagne rij2op5

Rij2op5 is een mooi middel voor werkgevers om medewerkers die op fietsbare afstand wonen, te verleiden om vaker op de fiets te komen. Rij2op5 helpt mee om het gewoontegedrag van medewerkers die met de auto komen te doorbreken door meedoen zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. De actie haakt in op de voordelen van fietsen (goed voor gezondheid, milieu en portemonnee) zonder dwingend te zijn. Landelijk deden en doen al meer dan 300 organisaties mee! 

 

Waar bestaat rij2op5 uit

  • Een kant en klare communicatiecampagne met onder andere een gezamenlijke feestelijke kick off, nieuwsbrieven, campagnemateriaal zoals posters en verrassende acties tijdens het fietsseizoen (oa. stallingsloterij, fotowedstrijd).
  • Een e-bike probeerpool laat medewerkers die met de auto komen, een paar weken lang ervaren hoe het is om met de wind mee te fietsen. Onze ervaring is dat de helft van de deelnemers aan de e-bikeproef minimaal twee dagen per week blijft fietsen naar het werk. Veel van hen maken gebruik van de aantrekkelijke kortingen die rij2op5 geeft op aanschaf van een e-bike.
  • Fietsinspiratiesessies: werkgevers kunnen meedoen aan twee gratis workshops fietsbeleid in een groep van circa 8 werkgevers. Je leert van elkaar en gaat geïnspireerd en met veel praktische handvatten aan de slag om een slimmer fietsbeleid op te stellen.
  • Rij2op5 op jouw bedrijventerrein: goed voorbeeld doet goed volgen dus waarom zou je niet met het hele bedrijventerrein starten met rij2op5? Handig want 1 bedrijf fungeert als ambassadeursbedrijf en beheert de e-bike pool. Alle werknemers en werkgevers op het terrein kunnen hier vervolgens gebruik van maken. Een groot succes in Leeuwarden!
  • Rij2op5 is maatwerk en kan dus worden aangepast aan alle wensen. Denk bijvoorbeeld aan uitbreiding met diverse extra's zoals:
  • Je kunt deelnemen als individuele organisatie maar er zijn ook veel regionale programma's waarbij deelname aan rij2op5 gratis of goedkoper is voor werkgevers.

Veel regio's bieden gratis deelname aan rij2op5 aan als onderdeel van regionale Beter Benutten programma's. Op dit moment gebeurt dat onder andere in Leeuwarden, Haaglanden en Utrecht, met ondersteuning van &Morgen adviseurDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wie zit er achter rij2op5

Rij2op5 is een paar jaar geleden gestart door de Fietsersbond. Vanaf het begin schakelde de Fietsersbond &Morgen in om werkgevers te werven voor deelname. En met succes want landelijk deden en doen al meer dan 300 bedrijven mee! Begin 2014 heeft de Fietsersbond rij2op5 overgedragen aan &Morgen en twee partners (Denken aan Meer en Wonen & Milieu) omdat ze zich wil concentreren op haar eigen kerntaken.

Benieuwd naar de mogelijkheden om rij2op5 in te zetten binnen jouw organisatie? Of wil je weten of er mogelijkheden zijn in jouw regio om gratis mee te doen? Neem dan contact met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op. Kijk voor meer informatie ook op www.rij2op5.nl.

Wil je zelf alvast aan de slag? Download dan de posters hieronder. 

VNM slim werken slim reizen Utrecht  VNM slim werken slim reizen Utrecht  VNM Slim werken slim reizen Utrecht          download poster      download poster