Parkeerruimte over? Verhuur het via MobyPark

donderdag, 03 juli 2014

Parkeerruimte over? Verhuur het via MobyPark

Niet-gebruikte parkeerplaatsen bij bedrijven en hotels verhuren; het Franse MobyPark maakt het sinds kort mogelijk in Amsterdam. Daar heeft het inmiddels 400 parkeerplaatsen beschikbaar, buiten de reguliere parkeerruimtes om. Nu zoekt het bedrijf parkeerruimte bij bedrijven en hotels in de andere grote steden.

Onbenutte parkeerruimte

Manuel Cayre van MobyPark: "Gedurende de dag zijn er veel parkeerplaatsen in de grote steden die niet benut worden. Denk aan gelegenheden bij hotels en bedrijven, maar ook particulieren. Locatie-eigenaren kunnen die ruimtes via ons ontsluiten voor automobilisten."

Extra inkomsten

Hotel Krasnapolsky in Amsterdam is één van de bedrijven die meedoet. Wie daar via Mobypark parkeert, betaalt € 3,- per uur. Wie zijn auto een paar honderd meter verderop in de Q-Park bij de Bijenkorf zet, betaalt het dubbele. Het hotel verdient geld aan ruimte die anders niets opleverde, Mobypark vangt een x-aantal procent over het parkeergeld. Bestuurders vinden de parkeerplaats via de site of app.

Grote steden

MobyPark wil nu het Nederlandse bereik vergroten en is gesprekken gestart met locatie-eigenaren in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Den Bosch.

Bron: Reiskostenblog en Emerce

Bedrijven kunnen op verschillende manieren de kosten van parkeerruimte sterugbrengen. Door onbenutte parkeerruimte te verhuren via marktpartijen als MobyPark, maar ook door een goed parkeerbeleid op te stellen.