De prettigste parkeer-apps

dinsdag, 18 maart 2014

De prettigste parkeer-apps

Parkeer-apps; ze zijn er in allerlei soorten en maten. Van gebruikersvriendelijke eenvoudige apps om je parkeergeld mee te betalen, tot uitgebreide ingewikkelde stukjes software. Uit het woud van parkeer-apps heeft Reiskostenblog er 5 geselecteerd en via een poll aan hun bezoekers voorgelegd. De Yellowbrick parkeer-app bleek het meest favoriet.

1. Yellowbrick

Yellowbrick appDe Yellowbrick app is beschikbaar voor iPhone en Android toestellen. Met de app kun je mobiel betalen voor het parkeren. Ook kun je er de goedkoopste parkeerplekken mee vinden en is de loopafstand tot de bestemming te berekenen. Betalen gaat via een automatische incasso of creditcard. Zakelijke klanten ontvangen maandelijks de online factuur met btw-specificatie en een overzicht van alle transacties. In meer dan 100 steden kan er ‘gebrickt’ worden (het starten en stoppen van de parkeertijd met Yellowbrick). Registreren kost € 10,-* en daarvoor krijg je een transponderkaart die je achter de voorruit legt. Het starten en stoppen van de parkeertijd kost € 0,16 per actie (dus starten en stoppen apart). Yellowbrick kent ook abonnementsvormen en speciale diensten voor zakelijk gebruik.

2. Parkmobile

Parkmobile appEen goede nummer twee is de Parkmobile app. Deze app is geschikt voor iPhone, Android, Windows Phone en BlackBerry. Parkeeracties op straat betalen kan met deze app in meer dan 90 steden. Parkmobile houdt de parkeeracties bij en rekent maandelijks de parkeerkosten af via automatische incasso of creditcard (3% toeslag bij betaling met creditcard). Via de app is ook de parkeerhistorie op te vragen (inclusief de kosten) en zijn de facturen in te zien. Inloggen kan met een privé of zakelijk account. Parkmobile brengt tot 31 maart geen registratiekosten in rekening (normaal € 1,-), een parkeerkaart kost € 5,- en de kosten voor een parkeeractie (starten en stoppen samen) bedragen € 0,25.

3. Park-line

Park-line-appParkeergeld betalen via de Park-line app kan met iPhone, Android, Windows Phone en BlackBerry toestellen in 115 steden. Via de app is het mogelijk te kiezen uit meerdere voertuigen en zijn kentekens te wijzigen. De tariefinformatie is per parkeerzone opvraagbaar. Daarnaast is de parkeerhistorie in te zien en biedt de app een ‘Waar staat mijn auto geparkeerd’-functionaliteit. De parkeerkosten worden afgerekend via automatische incasso of creditcard. Klanten krijgen maandelijks een btw-gespecificeerde factuur. Parkline werkt alleen met een abonnement (€ 2,50 per maand), de kosten voor de parkeerkaart bedragen € 5,- en elke parkeeractie kost € 0,15. Parkline kent ook extra diensten voor zakelijk gebruik.

4. ANWB Parkeren

ANWB appOp de vierde plek staat de ANWB Parkeren, onderdeel van de ANWB Onderweg app. Met de parkeer-app is het mogelijk inzicht te krijgen in de parkeertarieven op straat en in parkeergarages en het parkeergeld te betalen in meer dan 100 steden. Betalen gaat achteraf via automatische incasso of creditcard. Een factuur met btw-specificatie geeft een overzicht van alle parkeertransacties. De app is beschikbaar voor iPhone en Android. De ANWB brengt geen registratiekosten in rekening en de kosten per parkeeractie (starten en stoppen samen) zonder abonnement bedragen € 0,25. De ANWB biedt ook een abonnementsvorm aan en extra diensten voor ondernemers.

5. APP-parking

App-Parking appOp nummer 5 staat APP-parking. Via de app kun je aangeven in welke zone je staat en met welk kenteken. Daarna bepaal je hoe lang je wilt parkeren of kies je voor een flexibele eindtijd. De app is te gebruiken op iPhone, Android, Windows Phone en BlackBerry-toestellen en parkeren via APP-parking kan in 70 gemeenten. Het is mogelijk via de app voor meerdere auto’s tegelijk te betalen en (mocht dat nodig zijn) je auto terug vinden via de optie ‘Navigeer mij terug naar mijn auto’. Betalen kan via automatische incasso of creditcard (handlingsfee creditcard 3,5%). APP-parking brengt € 5,- registratiekosten en € 1,- voor de parkeersticker in rekening. Elke parkeeractie (starten en stoppen samen) kost € 0,24 (zonder abonnement) en APP-parking biedt extra diensten voor zakelijk gebruik.

Wat kost het parkeren met de parkeer-apps?

* tarieven zijn van 14 maart 2014

  Yellowbrick Parkmobile Park-line ANWB APP-parking
Registratiekosten 10,- 0,- 5,- 0,- 5,-
Transactiekosten 0,16 per actie 0,25 starten en stoppen samen 0,15 per actie 0,25 starten en stoppen samen 0,24 starten en stoppen samen
Meerkosten   5,- parkeerkaart
3% creditcardtoeslag
 Abonnement 2,50 per maand  
1,- parkeersticker

3,5% creditcardtoeslag

Bron: Reiskostenblog