Met app lege parkeerplaats vinden bij P&R Bronovo ziekenhuis

dinsdag, 24 februari 2015

Met app lege parkeerplaats vinden bij P&R Bronovo ziekenhuis

Een slimme koppeling van vraag en aanbod om een einde te maken aan het urenlange zoeken naar een parkeerplaats; dat biedt het project Uit-Je-Auto. Het koppelt lege parkeerplaatsen van bedrijven aan mensen die op zoek zijn naar een plekje voor hun auto. Sinds vorige week is de nieuwe P&R parkeerplaats bij het Bronovo Ziekenhuis beschikbaar. Bezoekers van Den Haag kunnen via een speciale app een parkeerplaats reserveren op de parkeerplaats, waarna zij kunnen overstappen op het openbaar vervoer, een taxi en in de toekomst een fiets.

Park&Bike succesvol in Leeuwarden: Friesland Campina koopt eerste 15 bedrijfsfietskluizen

donderdag, 08 januari 2015

Park&Bike succesvol in Leeuwarden: Friesland Campina koopt eerste 15 bedrijfsfietskluizen

Friesland Campina reserveert als eerste 15 bedrijfsfietskluizen op de Park&Bike locatie Goutum. Door de auto te parkeren aan de rand van Leeuwarden en de laatste kilometers door de stad te fietsen vermijden medewerkers van Friesland Campina de file tijdens de spits. Dit is zo'n aantrekkelijke optie dat er geloot moest worden om de 15 beschikbare fietskluizen. Andere bedrijven zijn ook zeer geïnteresseerd in het huren van bedrijfskluizen om zo files en wegwerkzaamheden te omzeilen, CO2-uitstoot te verminderen en hun eigen parkeerterrein te ontlasten.

Trends in parkeren

dinsdag, 18 november 2014

Trends in parkeren

Hoe wordt aangekeken tegen parkeertarieven? Hoe gastvrij is parkeren anno 2014? Wordt kentekenparkeren de toekomst? Jaarlijks voeren CROW en ANWB onder consumenten/leden van de ANWB en onder professionals uit de verkeerskundesector een onderzoek uit naar veranderingen in mobiliteit. Daarbij staat steeds een thema centraal. Dit jaar is het thema 'Trends in parkeren'. In deze uitgave worden de resultaten van onderzoek onder deskundigen naast de onderzoeksresultaten onder de ANWB-leden gelegd. Zo ontstaat een interessant beeld van hoe 'parkeerbeleid' ontstaat en hoe de gebruikers dit ervaren. Enkele trends uit het boekje op een rij.

 

Parkeren en de Werkkostenregeling: Antwoorden op de meest gestelde vragen

donderdag, 13 november 2014

Parkeren en de Werkkostenregeling: Antwoorden op de meest gestelde vragen

'Mijn vorige blog Word wakker werkgever: niet de fiets, maar parkeren wordt het probleem in de WKR, deed aardig wat stof opwaaien. Ik kreeg veel vragen over de exacte regelgeving en de consequenties hiervan. 'Hoe zit het nou precies?', 'Wat betekent dit voor mij en mijn medewerkers?', 'Is het gebruik van P+R en Park+Bike voor forensen zo nog wel interessant?'. In deze FAQ licht ik de regeling nader toe aan de hand van vragen die ik kreeg.'Lees de blog van &Morgen adviseur Jos Hollestelle hierover op Reiskostenblog.

Word wakker werkgever: niet de fiets, maar parkeren wordt het probleem in de WKR!

maandag, 13 oktober 2014

Word wakker werkgever: niet de fiets, maar parkeren wordt het probleem in de WKR!

'De werkkostenregeling geldt vanaf 1 januari voor alle bedrijven. Doordat zowel de leaseauto als de onbelaste reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer buiten de werkkostenregeling vallen, lijkt deze niet van grote invloed te zijn op je mobiliteitsbeleid. Het Zwaard van Damocles hangt echter boven je hoofd. Waar je namelijk nog niet bij stilstaat, zijn de enorme consequenties van de WKR voor je parkeerbeleid. De kosten van bijgehuurde parkeerplaatsen, die niet direct aan het kantoor grenzen, moet je vanaf volgend jaar belasten aan je medewerkers, of je moet ze ten laste laten komen van de 1,2% vrije ruimte in de WKR (spoiler: dit gaat niet passen!).' Lees de blog van &Morgen adviseur Jos Hollestelle hierover op Reiskostenblog

 

Parkeerruimte over? Verhuur het via MobyPark

donderdag, 03 juli 2014

Parkeerruimte over? Verhuur het via MobyPark

Niet-gebruikte parkeerplaatsen bij bedrijven en hotels verhuren; het Franse MobyPark maakt het sinds kort mogelijk in Amsterdam. Daar heeft het inmiddels 400 parkeerplaatsen beschikbaar, buiten de reguliere parkeerruimtes om. Nu zoekt het bedrijf parkeerruimte bij bedrijven en hotels in de andere grote steden.

Nieuwe publicatie Parkeren en mobiliteitsmanagement

dinsdag, 17 juni 2014

Nieuwe publicatie Parkeren en mobiliteitsmanagement

De nieuwe publicatie 'Parkeren en mobiliteitsbeleid' van CROW KpVV geeft in het kort aan wat er mogelijk is voor een gemeente of een werkgever op het gebied van parkeren en mobiliteitsmanagement.

De prettigste parkeer-apps

dinsdag, 18 maart 2014

De prettigste parkeer-apps

Parkeer-apps; ze zijn er in allerlei soorten en maten. Van gebruikersvriendelijke eenvoudige apps om je parkeergeld mee te betalen, tot uitgebreide ingewikkelde stukjes software. Uit het woud van parkeer-apps heeft Reiskostenblog er 5 geselecteerd en via een poll aan hun bezoekers voorgelegd. De Yellowbrick parkeer-app bleek het meest favoriet.

Sturend parkeerbeleid loont

dinsdag, 18 februari 2014

Sturend parkeerbeleid loont

Gratis parkeren bij de werkgever is nu nog de norm, maar dit gaat veranderen. Steeds meer bedrijven zullen gaan sturen in hun eigen parkeerbeleid. Werkgevers zullen namelijk gaan beseffen dat ze zelf grote invloed hebben op hun eigen parkeerbehoefte en dat dit loont. Minder vraag naar parkeerplaatsen betekent immers lagere kosten.Lees de rest van het artikel dat &Morgen adviseur en parkeerdeskundige Arnold Helfrich schreef voor Reiskostenblog.nl

Amsterdamse bedrijven besparen 10,5 miljoen met nieuw parkeerbeleid

dinsdag, 18 februari 2014

Amsterdamse bedrijven besparen 10,5 miljoen met nieuw parkeerbeleid

Amsterdamse bedrijven hebben het afgelopen jaar gezamenlijk € 10,5 miljoen bespaard met een hernieuwd parkeerbeleid. Dit blijkt uit onderzoek van Verkeer Advies naar het mobiliteitsbeleid van 86 bedrijven in de Metropoolregio Amsterdam.

RWS schaft gratis parkeren af

donderdag, 07 maart 2013

RWS schaft gratis parkeren af

RWS Utrecht sluit dit jaar de gratis parkeervoorziening voor medewerkers. Dit betekent dat de mensen die hier nu hun auto parkeren worden gedwongen om hun parkeergedrag (en mogelijk reisgedrag) te veranderen. Rijkswaterstaat ziet de sluiting van de gratis parkeervoorziening als het moment om werknemers een nieuwe afweging te laten maken in hun huidige reisgedrag in het woon-werkverkeer. De sluiting doorbreekt immers het gewoontegedrag qua parkeren en dit zorgt ervoor dat zij meer open staan voor reisalternatieven. Rijkswaterstaat wil graag zelf een goed voorbeeld geven op het gebied van Slim Werken en Slim Reizen. Daarom laat zij een (simpele) scan uitvoeren om eventuele mogelijkheden voor aanscherping van het (mobiliteits)beleid te identificeren. De wijzigingen in het beleid en de sluiting van de gratis parkeervoorziening samen, geven werknemers een extra stimulans om slim werk- en reisgedrag te vertonen.

Bron: XTNT

Gratis parkeren is de norm, maar hoe lang nog?

donderdag, 21 februari 2013

Gratis parkeren is de norm, maar hoe lang nog?

Gratis parkeren bij de werkgever is nu nog de norm, maar het kostenbesef neemt toe. Iedere werkgever beseft immers dat 'gratis' parkeren niet bestaat. Een parkeerplaats kost de werkgever jaarlijks gemiddeld € 1.000,-. Het parkeerbeleid van de meeste bedrijven is in de ogen van &Morgen adviseur en parkeerdeskundige Arnold Helfrich nog niet strategisch, het stuurt niet in gewenst gedrag. Het drukt niet uit dat de organisatie minder parkeren op prijs stelt. En dat de medewerker die de auto thuis laat, bespaart. Hij denkt dan ook dat over vijf jaar sturend parkeerbeleid de nieuwe norm is. 'Gratis parkeren zonder sturing is dan een achterhaalde luxe.' Lees de rest van het artikel dat hij schreef voor Reiskostenblog.nl

 

ANWB test P+R terreinen

vrijdag, 16 maart 2012

ANWB test P+R terreinen

ANWB-leden geven P+R terreinen gemiddeld een 6,5. Dat blijkt uit een peiling die de ANWB heeft gehouden onder 700 leden. Daarnaast heeft een testteam 29 P+R-terreinen bezocht en de bevindingen genoteerd.

Greenwheels met NS Business Card

vrijdag, 16 maart 2012

Greenwheels met NS Business Card

Gebruiken uw medewerkers een NS Business Card? Dan kunnen zij vanaf nu niet alleen kiezen voor de trein, taxi of OV-fiets/scooter maar ook voor een auto van Greenwheels.