Slimmer delen wagenpark in Zoetermeer

donderdag, 15 mei 2014

Slimmer delen wagenpark in Zoetermeer

Je leaseauto thuis laten en met het openbaar vervoer of op de fiets naar kantoor komen. En heb je toch een zakelijke afspraak? Dan staat er een leaseauto van een collega voor je klaar. Slimmer delen van het wagenpark, daar gaat het in een nieuwe Zoetermeerse pilot om.

Samen met de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME en autoschadeherstelbedrijf ABS Den Elzen, neemt onderzoek- en adviesbureau Panteia in Zoetermeer het initiatief tot het pilotproject 'Beter Benutten Wagenpark' dat 10 april van start ging. Het initiatief wordt ondersteund door het programma Beter Benutten Haaglanden dat de bereikbaarheid in de regio wil verbeteren door auto's uit de spits te halen.

Beter Benutten Wagenpark
Het project heeft tot doel om stilstaande (lease)auto's beter te benutten. Vaak worden auto's voor zakelijk gebruik niet ten volle benut. Door betere benutting worden belangrijke voordelen behaald zoals:

(1)minder file: de medewerkers die nu 's ochtends speciaal voor een zakelijke afspraak met de eigen auto komen, kunnen met OV of de fiets naar het werk komen. Daar staat de door hen gereserveerde auto klaar voor hun afspraak.

(2) kostenbesparingen: er hoeven minder leaseauto's gehuurd te worden en het aantal km-declaraties kan omlaag bij een breder gebruik van leaseauto's.

Met MyWheels is een platform gevonden waarop vraag en aanbod van auto's via een internetportal en een App vrij makkelijk kunnen worden gematcht.

Informatie
Neem voor meer informatie over het project contact op met Arnoud Muizer (Panteia):
Telefoon: (06) 21 53 14 62
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.