Nieuwe aanbieders zakelijk autodelen: een overzicht

dinsdag, 18 februari 2014

Nieuwe aanbieders zakelijk autodelen: een overzicht

Zakelijk autodelen lijkt aan populariteit te winnen gezien het aantal autodeelconcepten dat het afgelopen jaar is gestart. Een klein overzicht van nieuwe aanbieders als Fleetster, WeGo en De Wisselwagen.

 

Fleetster
Fleetster is webbased software en biedt volgens de site 'alle voordelen van Carsharing voor uw onderneming: fleetster is dé oplossing voor innovatief wagenparkbeheer. Of het nu gaat om midden- en kleinbedrijven, concerns, fietsen, limousines of vrachtwagens, normaal of elektrisch: fleetster optimaliseert de benutting van uw wagenpark, verlaagt kosten, bespaart wagens en maakt zelfs het privégebruik van poolwagens mogelijk.'

Fleetster is ontwikkeld door Next Generation Mobility in samenwerking met Emodz. Prijzen variëren van €5 tot €15 per vervoermiddel per maand.

Bekijk het filmpje.

fleetster

Meer informatie

WeGo
WeGo is een van huis uit particuliere autodeler die nu ook zakelijk autodelen faciliteert met hun softwareplatform. Wego levert een reserverings- en ritadministratiesysteem voor alle auto's in het wagenpark. Dat omvat ook een geautomatiseerd sleutelmanagement zodat de auto op afstand, met een app, kan worden geopend. Volgens de site: 'De auto's worden onderling gedeeld en zo kan het aantal auto's binnen het wagenpark efficiënter gebruikt worden, waardoor het wagenpark mogelijk kan krimpen.'

Achter WeGo zitten Achmea, Stichting Doen, Gemeente Amsterdam Stadsdeel West en Slimmer Reizen in West. Tarieven alleen op aanvraag.
 
De Wisselwagen
Leasemaatschappij Arval introduceerde eind vorig jaar een nieuw deelautoconcept: de Wisselwagen. Bedoeld voor alle medewerkers zonder leaseauto die toch gebruik willen maken van zakelijk vervoer. Deelnemers kunnen met hun smartphone de auto reserveren, openen en sluiten. Een autosleutel of pasje is niet nodig. Klanten van Arval kunnen een of meerdere van deze 'wisselwagens' voor de deur zetten. In tegenstelling tot andere deelautoinitiatieven worden er dus geen bestaande leaseauto's gedeeld. De auto's zijn in principe alleen beschikbaar voor medewerkers zonder leaseauto.

Arval rekent voor de Wisselwagen een vast bedrag per maand en daarnaast een vaste prijs per gereden kilometer. Tarieven op aanvraag.