Carpool app leidt bij ziekenhuisgroep Twente niet tot meer carpoolers

maandag, 24 november 2014

Carpool app leidt bij ziekenhuisgroep Twente niet tot meer carpoolers

Ziekenhuisgroep Twente stimuleert haar medewerkers om te gaan carpoolen. Dit doet zij o.a. met behulp van de carpool app die samen met Twente Mobiel ontwikkeld is. Na 10 maanden blijkt dat de app nog maar enkele keren per maand gebruikt wordt. 

 

Verschillende werktijden, wisseldiensten en gratis parkeren
Zo'n driekwart van de ziekenhuismedewerkers is op de hoogte van de carpool app. Direct na lancering in september 2013 heeft 6,7% van de medewerkers de app gebruikt. Daarna zakte het gebruik flink af, tot slechts enkele keren per maand. Het aantal aanbiedingen via de app is een handjevol per maand. De verschillende werktijden en wisselende diensten van het ziekenhuispersoneel lijken de belangrijkste redenen waarom de carpool app en daarmee het carpoolen niet is aangeslagen. ZGT biedt haar medewerkers bovendien gratis parkeerplaatsen. Er is geen sprake van een parkeerprobleem. Dit leidt er toe dat mensen de behoefte van carpoolen niet direct ervaren.

Ziekenhuis blijft app gebruiken
"Hoewel de carpool app niet is aangeslagen, blijven we de app wel aanbieden aan onze medewerkers. Het is een mooie tool. Als ons personeel interesse heeft, dan kan de app altijd gebruikt worden", licht Ellen Bouwmeester van ZGT toe.

Testen bij andere werkgevers
Rob Soeters van Twente Mobiel wil de carpool app nog verder testen. "Om een goed oordeel te kunnen vellen, willen we de app nog een keer uitzetten bij 2 andere werkgevers, waar medewerkers wél vaste werktijden hebben. Pas daarna kunnen we eindoordeel geven. Want daar is het voor mij nu nog te vroeg voor."