Autodelen verspreidt zich als een olievlek over Nederland

donderdag, 09 oktober 2014

Autodelen verspreidt zich als een olievlek over Nederland

Autodelen zit flink in de lift. In maart van dit jaar waren er 11.210 deelauto's in Nederland. Ten opzichte van 2013 is dat een groei van 113%. Dit blijkt uit onderzoeken van CROW-KpVV (voorheen Kennisplatform Verkeer en Vervoer) en TNS-NIPO.

Gebruik groeit en zal doorzetten

Ruim 70% van de Nederlanders heeft wel eens van autodelen gehoord. Ook is het imago goed. Er zijn ruim 110.000 autodelers in Nederland. Daarmee is autodelen nog wel een nichemarkt. Eén op de vijf Nederlanders staat er echter voor open en ook het gebruik groeit. Naar verwachting zal de groei van autodelen de komende jaren doorzetten.

Deelauto's in steden en dorpen

kaart-autodelen-2014-253x300"Opvallend dit jaar is dat er nu in bijna iedere gemeente een deelauto te vinden is, vorig jaar was dit nog in driekwart van de gemeenten", zegt Friso Metz van CROW-KpVV. "Op het platteland breidt het onder meer uit vanwege de verschraling van het openbaar vervoer. Je ziet daardoor steeds meer 'dorpsdeelauto's', omdat buurtbussen bijvoorbeeld verdwijnen. Als mensen zelf niet kunnen rijden, zetten ze vrijwilligers in." Ook in steden verzinnen steeds meer mensen manieren om met de buurt een auto te delen. "Het waaiert over het hele land uit."

Aanbieders

SnappCar, een online community voor het huren of verhuren van particuliere auto's, is het meest gegroeid en heeft het grootste aanbod: 64% van alle deelauto's. GreenWheels, aanbieder van deelauto's die 24 uur per dag beschikbaar zijn, is het bekendst. Hun deelauto's worden ook het vaakst verhuurd. De derde aanbieder is MyWheels, die beide vormen van autodelen aanbiedt.

Onderzoek

Het gehele onderzoek naar de stand van zaken op het gebied van autodelen in Nederland is te vinden op het KpVV Dashboard duurzame en slimme mobiliteit. Onder andere het profiel van de autodeler, het belang van autodelen en de verschillende vormen van autodelen komen hierin aan bod.

Bron: Reiskostenblog