Autodeelplatform BlaBlaCar: meer dan 1 miljoen leden delen maandelijks rit

zaterdag, 05 juli 2014

Autodeelplatform BlaBlaCar: meer dan 1 miljoen leden delen maandelijks rit

Het bedrijf achter de populaire app BlaBlaCar haalt in één klap $ 100 miljoen aan investeringen binnen. BlaBlaCar heeft zich ontwikkeld als voorloper van de wereldwijde opkomende deel-economie, waardoor vervoer efficiënter en betaalbaarder wordt. Door mensen te matchen die op zoek zijn naar een rit met bestuurders die vrije plaatsen in hun auto aanbieden, worden de kosten gedeeld.

Lege stoelen opvullen

Met inmiddels meer dan 8 miljoen leden in 12 landen heeft BlaBlaCar een nieuwe manier van reizen gecreëerd om de verspilling van capaciteit van auto's tegen te gaan. De lege stoelen in auto's bieden een alternatief voor het reizen met treinen en vliegtuigen.

Kilometerkosten verrekenen via app

De BlaBlaCar app koppelt reizigers aan particuliere autobezitters die nog een plek vrij hebben. De kilometerkosten verrekenen de autodelers via de app.

Efficiëntie en milieuwinst

Een autodeler die iemand meeneemt, maakt efficiënter gebruik van snelwegen en biedt de reiziger een goedkoop alternatief voor trein, vliegtuig of bus, zo verklaart het bedrijf het succes. ComutoSA (het bedrijf achter BlaBlaCar) schat dat de app zo'n 700.000 ton CO2 heeft bespaard.

Groeimarkt

In 2012 haalde de start-up al $ 10 miljoen op, toen van het investeringsfonds Accel Partners. Het bedrag is gebruikt voor de verovering van de Europese markt. De app groeide naar zo'n 8 miljoen gebruikers in twaalf landen, waaronder Nederland. Het bedrijf claimt meer mensen te vervoeren dan de hogesnelheidstrein EuroStar van Londen naar Parijs. BlaBlaCar realiseert per jaar een groei van meer dan 200%. Meer dan 1 miljoen leden delen per maand een rit.

Autodelen

In Nederland is een aantal verschillende platformen voor peer-to-peer carsharing beschikbaar:

  • SnappCar haalde onlangs nog € 550.000 euro op. Alleen reizen de gebruikers niet mee met de eigenaar, maar verhuurt de eigenaar zijn auto voor een vast bedrag.
  • Via Uber verdienen autobezitters wat bij door een vergoeding te rekenen voor meereizen in de stad. Het bedrijf ondervindt veel weerstand. Het concept zou oneerlijke concurrentie met taxicentrales betekenen, omdat de vervoerders geen vergunning nodig hebben. Een verbod op de online dienst is echter lastig te handhaven. Minister Kamp wil de wet eventueel aanpassen om initiatieven als Uber mogelijk te maken.

Ook voor zakelijk gebruik van carsharing is een aantal mogelijkheden beschikbaar. De website SlimmerOpWeg heeft daar een overzicht van gemaakt.

Bron: Reiskostenblog