Spitslijn maakt Goudse bedrijventerreinen bereikbaar met OV

Spitslijn maakt Goudse bedrijventerreinen bereikbaar met OV

Medewerkers van bedrijven gevestigd op Gouwe Park en Goudse Poort kunnen vanaf half januari ook met de bus vanaf station Gouda naar hun werk reizen. De keuze voor het OV wordt hiermee een stuk aantrekkelijker. Spitslijn 6 is het resultaat van samenwerking tussen overheid, werkgevers, vervoerder, parkmanagement en mobiliteitsmakelaar.

Stuk sneller van station naar werk
De feestelijke openingsrit eindigde bij Leaseplan, net nieuw gevestigd op Gouwe Park. Medewerkers van bedrijven op beide terreinen ontvangen van Arriva een informatieflyer met een gratis probeerkaartje. Buslijn 6 brengt werknemers en bezoekers van station Gouda naar Goudse Poort (7 minuten) en Gouwe Park (15 minuten). De bus rijdt in de ochtend- en avondspits ieder half uur. Deze uitbreiding maakt de keuze voor het openbaar vervoer aantrekkelijker. Ook is de verwachting dat bedrijven zich eerder vestigen op beide bedrijventerreinen.

Vruchtbare publiek-private samenwerking
Spitslijn 6 is het resultaat van samenwerking tussen provincie Zuid-Holland, gemeentes Gouda en Zuidplas, werkgevers, parkmanagementverenigingen, vervoerder Arriva en mobiliteitsmakelaar Slim Werken Slim Reizen Gouda (Tim de Bruin van &Morgen).