Ervaar het OV-app stimuleert reizen met OV via kortingsacties

maandag, 19 januari 2015

Ervaar het OV-app stimuleert reizen met OV via kortingsacties

Met de nieuwe Ervaar het OV-app krijgen reizigers op vertoon van een ticket op hun smartphone of tablet met korting toegang tot de bussen en regionale treinen in Gelderland, Overijssel en Flevoland. Met de app speelt Ervaar het OV in op de wensen van de deelnemers aan haar acties, vorig jaar waren dat er 51.000. Doel van Ervaar het OV is het stimuleren van OV-gebruik in de daluren.

Bron: Provincie Friesland

In januari 2 voor 1
In de app, te downloaden via de App Store en Google Play, kunnen belangstellenden de acties van Ervaar het OV bekijken en ook daadwerkelijk tickets aanvragen. Handig omdat reizigers dan direct tijdens hun reis gebruik kunnen maken van een actie. Zo kan men in januari twee voor de prijs van één reizen. Per betalende reiziger mag één persoon gratis meereizen.

Waardering
Met de app speelt Ervaar het OV in op de wensen van de deelnemers aan haar acties die in evaluatieonderzoek naar voren kwamen. 51.018 passagiers reisden het afgelopen jaar al met Ervaar het OV-acties in het regionale openbaar vervoer in Flevoland, Gelderland en Overijssel. Er is veel waardering voor de acties van Ervaar het OV. Naar aanleiding van het reizen met de acties heeft zelfs 29,2% een positiever beeld van het openbaar vervoer gekregen. De partners hopen dat het aantal reizigers en het waarderingspercentage dankzij de app nog verder zullen toenemen.

Ervaar het OV
De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de vervoersbedrijven Arriva, Breng, Connexxion, OV regio IJsselmond en Syntus zijn initiatiefnemers van Ervaar het OV. Het doel is om mensen te inspireren meer gebruik te maken van het regionale openbaar vervoer. De acties van Ervaar het OV zijn geldig in de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland, met uitzondering van de regio Twente, gemeenten Almere en Lelystad en alle lijnen van de NS. De actie geldt ook in de treinen van de Vechtdallijnen Zwolle - Emmen en Almelo – Mariënberg.