Reisloket en OV-ambassadeur voor patiënten St. Antonius Ziekenhuis

maandag, 10 maart 2014

Reisloket en OV-ambassadeur voor patiënten St. Antonius Ziekenhuis

Het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht houdt in maart een proef met het Reisloket. Dat wijst patiënten en bezoekers op de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te komen. Bezoekers en patiënten die nog niet zo ervaren zijn met het reizen per OV kunnen bij het Reisloket een reisadvies op maat krijgen. Het is zelfs mogelijk om begeleid een proefreis te maken: een OV-ambassadeur haalt patiënten of bezoekers dan thuis op, om vervolgens samen de reis te maken.

Sparen met het OV: OVMiles en Buzz&Credits

donderdag, 08 mei 2014

Sparen met het OV: OVMiles en Buzz&Credits

OVMiles is een initiatief van de RET en biedt reizigers sinds februari de mogelijkheid om met hun OV-chipkaart gratis te sparen voor kortingen en extra's. RET is het eerste Nederlandse OV-bedrijf dat klanten op die manier 'beloont'. Onder meer de Deutsche Bahn en de Thalys hebben al dergelijke spaarprogramma's, en ook in de luchtvaart zijn die al langer gemeengoed. Veolia volgt het goede voorbeeld van RET met een pilot vanaf april. Reizigers op de Brabantliners sparen voor acties en aanbiedingen via de Brabant OV app.

 

Elektrische wagens als aanvullend openbaar vervoer

maandag, 17 februari 2014

Elektrische wagens als aanvullend openbaar vervoer

Begin 2014 start stadsdeel Nieuw-West (Amsterdam) een proef van drie jaar met elektrische wagens als aanvullend openbaar vervoer.

Mobility Mixx lanceert alles-in-1 zakelijke OV-chipkaart

donderdag, 14 februari 2013

Mobility Mixx lanceert alles-in-1 zakelijke OV-chipkaart

Mobility Mixx, marktleider in mobiliteitsoplossingen voor de zakelijke markt, lanceert een nieuwe zakelijke OV-chipkaart die alle vervoersvormen voor zakelijk verkeer ondersteunt. Met deze mobiliteitskaart kunnen zakelijke reizigers niet alleen in- en uitchecken in het OV (trein, metro, bus, tram) zoals bij een reguliere OV-chipkaart, maar aanvullend ook gebruikmaken van een OV-fiets, deel- en huurauto's, een taxi, tanken en parkeren. De nieuwe zakelijke OV-chipkaart biedt een totaaloplossing voor werkgevers in Nederland, die hiermee administratief volledig ontzorgd worden.

Nieuwe OV app: Haltes

maandag, 11 februari 2013

Nieuwe OV app: Haltes

Gelijk zien waar jouw tram of bus stopt en hoe laat? De nieuwe gratis OV-app Haltes maakt het openbaar vervoer simpeler. Geen gedoe met plannen en adressen invoeren, maar in één oogopslag zien hoe laat je tram of bus vertrekt. De tijden komen rechtstreeks van de dienstregeling van: Arriva, Connexxion, EBS, GVB, HTM, Qbuzz, RET (alleen buslijnen) Syntus en Veolia. Haltes streeft ernaar om van elke tram- en buslijn vertrektijden aan te bieden, maar is hiervoor afhankelijk van de vervoersbedrijven. Voorlopig is er alleen een iOS versie verkrijgbaar.

OV website 9292 vermeldt bij iedere reis CO2-uitstoot

dinsdag, 29 januari 2013

OV website 9292 vermeldt bij iedere reis CO2-uitstoot

9292, bekend van reisadviezen in het OV, gaat de CO2-uitstoot die een reis met zich mee brengt weergeven via haar kanalen. Hierdoor moeten reizigers zich bewust worden van de verschillen in CO2-uitstoot tussen auto- en OV gebruik. Om dit te realiseren is 9292 een samenwerking gestart met Het Nieuwe Rijden, dat ten doel heeft om de uitstoot van CO2 te reduceren.

 

OV-fiets steeds populairder

dinsdag, 08 januari 2013

OV-fiets steeds populairder

De OV-fiets is populairder dan ooit. In 2012 steeg het aantal abonnees naar 130.000. De fietsen zijn inmiddels op honderden stations verkrijgbaar. Ze worden veel gebruikt door forenzen voor het overbruggen van de afstand tussen station en werkplek maar ook voor zakelijke afspraken tijdens de werkdag.  

ISVW – Shuttlebus goed voor milieu, bezoekers en bedrijven

donderdag, 13 december 2012

ISVW – Shuttlebus goed voor milieu, bezoekers en bedrijven

Doortrekken van de reguliere buslijn was te duur maar toch wilde ISVW iets extra's doen voor bezoekers van het Leusdense conferentiecentrum én voor het milieu. Chantal Orth, algemeen directeur bij ISVW: 'De shuttlebus is ideaal: de gasten zijn er blij mee en vervoerder Besseling hoeft alleen een busje in te zetten als er animo voor is.'

Stichtse Rijnlanden - bedrijfsfietsen voor medewerkers en bezoekers

donderdag, 06 december 2012

Stichtse Rijnlanden - bedrijfsfietsen voor medewerkers en bezoekers

Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is gevestigd in fietsstad Houten. 'Wij willen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en een groene organisatie zijn. Daarom promoten we ook groen reizen onder onze medewerkers' vertelt senior beleidsadviseur Robert Dortmans. De bedrijfsfiets is een onderdeel daarvan. We stellen bedrijfsfietsen ter beschikking aan medewerkers die met het openbaar vervoer naar Houten komen. Voor elke medewerker die dat wil, staat een fiets klaar in het Fietstransferium. Het was een kleine moeite om ook voor bezoekers fietsen ter beschikking te stellen.'

Twynstra Gudde - NS Business Card maakt medewerker regisseur van eigen tijd

donderdag, 06 december 2012

Twynstra Gudde - NS Business Card maakt medewerker regisseur van eigen tijd

Het Amersfoortse organisatieadviesbureau Twynstra Gudde telt ongeveer 450 medewerkers, waaronder 350 adviseurs.Twynstra Gudde neemt deel aan Bereikbaar Amersfoort en de U15. 'Slim werken en slim reizen is al zeker 25 jaar gemeengoed bij ons. Wij hebben als één van de eersten de NS Business Card breed omarmd en de kaart is een groot succes!' vertelt Mark Pel, manager service-organisatie, enthousiast. Met de NS-Business Card kunnen de 350 adviseurs van Twynstra Gudde hun auto- en treingebruik eenvoudig en slim combineren. De kaart maakt hen regisseurs van hun eigen tijd, zorgt voor een betere balans tussen werk en privé én tegelijkertijd levert de extra werktijd in de trein meer declarabele uren op wat de kaartkosten ruimschoots compenseert.

Filewissel.nl vergelijkt actuele reistijden van auto en trein

dinsdag, 20 november 2012

Filewissel.nl vergelijkt actuele reistijden van auto en trein

Is het sneller om de auto te pakken of toch met de trein te gaan naar werk of zakelijke afspraak? Filewissel.nl, een samenwerking tussen NS en Tomtom, berekent het verschil in reistijd en neemt daarin de files en vertragingen op het spoor mee.

 

 

Aanleg voetpad zorgt voor betere OV-verbinding

dinsdag, 03 juli 2012

Aanleg voetpad zorgt voor betere OV-verbinding

Het bedrijventerrein de Horst - Princenhof in Leusden is sinds kort nog beter bereikbaar met het OV. De Leusdense bedrijven in het mobiliteitsplatform regio Amersfoort dienden een verzoek in bij de gemeente. Zij vonden het bedrijventerrein niet goed bereikbaar met het OV. Er stopte maar 2x per uur een bus bij de halte op het terrein. Een gesprek met de gemeente, het busbedrijf en de ondersteuning van VERDER maakte de realisatie van een voetpad mogelijk naar de verderop gelegen bushalte, waar 12x per uur een bus stopt. Deze ligt nu binnen het bereik van de mensen die werken op het bedrijventerrein. Gemeente Leusden voorzag de looproute van bewegwijzering. Ook de verkeerslichten bij de Randweg zijn aangepast, zodat mensen veilig kunnen oversteken. Met deze relatief eenvoudige oplossing kunnen medewerkers van De Horst en Princenhof nog slimmer werken en reizen.

Mobiliteitskaarten: een overzicht

dinsdag, 26 juni 2012

Mobiliteitskaarten: een overzicht

Mobiliteitskaarten geven zakelijke reizigers de vrijheid zelf de keuze te maken hoe zij die dag zullen reizen. Dat kan per trein zijn maar net zo goed in een deelauto, de bus of toch per OV-fiets of taxi. De reis hoeft niet vooraf geboekt te worden en kosten worden automatisch verrekend wat een hoop administratieve rompslomp scheelt. Ook kan de mobiliteitskaart prima worden gecombineerd met een leaseauto. Er zijn diverse kaarten op de markt: een kort overzicht.

NS en Milieu Centraal lanceren CO2-vergelijker

dinsdag, 26 juni 2012

NS en Milieu Centraal lanceren CO2-vergelijker

NS lanceert in samenwerking met Milieu Centraal een CO2-vergelijker in de Reisplanner op ns.nl. De lancering vondt plaats op 20 juni, de dag van de start van de grote Duurzaamheidsconferentie in Rio de Janeiro. "Met deze CO2-vergelijker willen we samen met Milieu Centraal laten zien dat duurzaamheid niet in Rio begint, maar dat je zelf al eenvoudig het verschil kan maken," aldus Michiel van Roozendaal, directievoorzitter van NedTrain en binnen de NS-directie verantwoordelijk voor duurzaamheid.

Voortaan ook flexwerken op NS station

donderdag, 14 juni 2012

Voortaan ook flexwerken op NS station

Nederland telt steeds meer locaties waar je met een laptop onder je arm kunt binnenlopen voor een flexibele werkplek. Aan dit rijtje worden nu ook treinstations toegevoegd. Onlangs werd het eerste flexibele kantoor geopend op het station van Amersfoort door samenwerking tussen NS en Regus.

<<  1 2 [34  >>