SLIM app Arnhem-Nijmegen meest gebruikte spitsmijden-app

donderdag, 30 oktober 2014

SLIM app Arnhem-Nijmegen meest gebruikte spitsmijden-app

De SLIM app die automobilisten in de regio Arnhem-Nijmegen gebruiken, is inmiddels de meest gebruikte spitsmijden app van Nederland. De app is onderdeel van de spitsmijden campagne SLIM uit de spits waar nu 20.000 automobilisten aan meedoen. Dagelijks vermijden ruim 3.000 van hen het spitsuur in de regio. De app registreert ruim 13.450 ritten per week. Ook zonder de app kunnen automobilisten meedoen maar dan met kentekenherkenning. Deelnemers aan SLIM uit de spits sparen punten voor allerlei cadeaus door de drukste wegen tijdens de spits te mijden. Extra bonuspunten zijn er te verdienen met het vermijden van bepaalde knelpunten en door meer te fietsen naar het werk.   

Recept voor een succesvolle fietsactie

dinsdag, 28 oktober 2014

Recept voor een succesvolle fietsactie

'Ik kreeg de vraag wat het recept is van de succesvolle fietsactie Samen Schakelen in de Stedendriehoek. Vanaf april schaften hierdoor al bijna 1.150 mensen een (elektrische) fiets met korting aan. Zij werken bij 118 werkgevers in de regio. En realiseren op dit moment samen wekelijks ruim 5.300 spitsmijdingen! Ik deel ons recept graag. Maar bedenk wel: door het gebruik van regionale ingrediënten en de speciale liefde die je als kok (mobiliteitsadviseur) er zelf in steekt, zal het resultaat overal weer net iets anders zijn. Maar daardoor niet minder goed smaken.' Gabriëlle Dijkstra - van der Burg, mobiliteitsadviseur in de regio Stedendriehoek, doet hun succesrecept uit de doeken.

Utrecht heeft primeur met 15 elektrische deelfietsen van Gobike

maandag, 27 oktober 2014

Utrecht heeft primeur met 15 elektrische deelfietsen van Gobike

Utrecht krijgt de Nederlandse primeur: de eerste vijftien elektrische deelfietsen van GoBbike komen op industrieterrein Lage Weide te staan. Niet veel later gaan er 250 tot 400 elektrische deelfietsen door Rotterdam rijden. De fietsen zijn tot nog toe een groot succes in Kopenhagen. Het Deense stadsbestuur is zo tevreden over het systeem dat het, naast de 250 fietsen die er nu al zijn, 1600 fietsen heeft bijbesteld. Ook in het Noorse Stavanger en Barcelona rijden al Gobikes.

Reisgedrag beinvloeden? Beter Benutten Tekstgids helpt met nuttige taaltips

maandag, 27 oktober 2014

Reisgedrag beinvloeden? Beter Benutten Tekstgids helpt met nuttige taaltips

Teksten zijn een belangrijk middel om mensen te bewegen anders te reizen. Maar wat maakt een tekst effectief? Hoe je de boodschap formuleert en verpakt, speelt een belangrijke rol. Is het goed om direct te zijn en mensen op te roepen om op een e-bike te stappen? Of werkt het beter om in woord en beeld te laten zien hoeveel mensen nu al op een e-bike van huis naar werk fietsen? En welke mogelijkheden biedt een tekst om het gevoel van urgentie te verhogen? De Beter Benutten Tekstgids, een gratis e-book van Tabula Rasa en werkgeversnetwerk U15, helpt u bij het bepalen van de beste tekststrategie en geeft praktische tips en recente inzichten over hoe u mobiliteitsgedrag met teksten kunt beïnvloeden. 

 

Reistijdverlies zegt meer over vertraging dan filedruk

woensdag, 22 oktober 2014

Reistijdverlies zegt meer over vertraging dan filedruk

Het Ministerie van I&M stelt in een recente rapportage dat de indicator reistijdverlies de weggebruiker een beter beeld geeft van zijn vertraging dan de vaak gebruikte filezwaarte of filedruk. 

 

Jongere werknemers vinden vrij reizen of leaseauto net zo belangrijk als pensioen

maandag, 20 oktober 2014

Jongere werknemers vinden vrij reizen of leaseauto net zo belangrijk als pensioen

Nederlandse jongeren vinden een reiskostenvergoeding of auto van de zaak net zo belangrijk als secundaire arbeidsvoorwaarde als het pensioen of een mobiele telefoon. Bijna de helft (44%) van de jongere werknemers (18-34 jaar) wil voornamelijk zorgeloos kunnen reizen. Een derde vindt dat een goede werkgever zorg moet dragen voor goede reismogelijkheden. Dit blijkt uit onderzoek van mobiliteitsprovider Athlon onder 1.005 werkende Nederlanders.

Deelnemers Rotterdamse fietsregeling fietsten al 140 rondjes om de aarde

woensdag, 15 oktober 2014

Deelnemers Rotterdamse fietsregeling fietsten al 140 rondjes om de aarde

Steeds meer mensen in de Rotterdamse regio laten de auto staan en gaan met de (elektrische) fiets naar het werk. De gemiddelde afstand die mensen naar het werk fietsen is 15 kilometer. Dat blijkt uit een steekproef van De Verkeersonderneming. Gezondheid is de belangrijkste motivatie. Ook 'tijdwinst vanwege de file' en 'kostenbesparing' worden als argumenten genoemd. De Verkeersonderneming en stadsregio Rotterdam hebben samen een regeling voor tweewielers, waarbij mensen maximaal € 550,- korting op een (elektrische) fiets of –scooter kunnen krijgen. De 2.000 deelnemers reden bij elkaar tot nu toe maar liefst 140 rondjes om de aarde minder met de auto (6 miljoen kilometer). Door het succes is de regeling nu verlengd tot eind 2014.

Low Car Diet effectief afslankmiddel: ruim 100 bedrijven besparen fors op mobiliteitskosten

dinsdag, 14 oktober 2014

Low Car Diet effectief afslankmiddel: ruim 100 bedrijven besparen fors op mobiliteitskosten

Bijna 38% bespaarden de meer dan 100 deelnemende bedrijven de afgelopen maand gemiddeld op hun mobiliteitskosten tijdens het Low Car Diet 2014. De bedrijven reisden 30% schoner en medewerkers bewogen 16% meer. Een recordaantal van 1150 deelnemers, onder wie 100 directeuren, deden hier een maand lang aan mee. Met de mobiliteitskaart ontdekten zij dat hun dagelijkse reis van A naar B goedkoper, schoner en gezonder kan.

Groningen-Assen mikt met projectplan fiets op 1.800 autoritten minder

maandag, 13 oktober 2014

Groningen-Assen mikt met projectplan fiets op 1.800 autoritten minder

De regio Groningen-Assen nam de laatste jaren uiteenlopende maatregelen om de groei van het fietsgebruik te stimuleren. Ook dit najaar voeren ze nog een aantal maatregelen uit die de afgelopen maanden zijn voorbereid. Alle eind dit jaar gerealiseerde maatregelen leiden naar verwachting tot een vermindering van de belasting van het wegennet met meer dan duizend autoritten per dag. Daarnaast zullen maatregelen bij het Hoofdstation in Groningen, waar 1.000 fietsparkeerplaatsen bij komen, nog leiden tot een reductie met 800 autoritten per dag.

Check je werkplek: Rotterdamse spitsmijders sparen voor smartphone

vrijdag, 10 oktober 2014

Check je werkplek: Rotterdamse spitsmijders sparen voor smartphone

Rotterdammers kunnen een Smartphone of andere cadeaus bij elkaar sparen als ze buiten de spits reizen en werken op een andere werkplek dan kantoor. Dat kan via deelname aan Check je werkplek, een dienst van Officebooking (partner van De Verkeersonderneming en aanbieder op www.MarktplaatsvoorMobiliteit.nl).

Autodelen verspreidt zich als een olievlek over Nederland

donderdag, 09 oktober 2014

Autodelen verspreidt zich als een olievlek over Nederland

Autodelen zit flink in de lift. In maart van dit jaar waren er 11.210 deelauto's in Nederland. Ten opzichte van 2013 is dat een groei van 113%. Dit blijkt uit onderzoeken van CROW-KpVV (voorheen Kennisplatform Verkeer en Vervoer) en TNS-NIPO.

Evaluatie pilot: UberPOP vervanging van en aanvulling op OV

maandag, 06 oktober 2014

Evaluatie pilot: UberPOP vervanging van en aanvulling op OV

Er zijn inmiddels duizenden UberPop-ritten verreden in Amsterdam. Accenture evalueerde de proef en komt daarin onder andere tot de conclusie dat binnen het stedelijke gebied UberPOP vooral zal concurreren met het openbaar vervoer op de kortere afstanden. Op de langere afstanden kan de dienst gebruik van het OV juist bevorderen als goedkoop aanvullend vervoer op de trein. 

Dorpsauto aanvulling op OV in Brabantse Boerdonk

donderdag, 25 september 2014

Dorpsauto aanvulling op OV in Brabantse Boerdonk

Dankzij het eigen initiatief van inwoners van het Brabantse Boerdonk heeft het dorp nu de beschikking over een Dorpsauto als aanvulling op het reguliere openbaar vervoer. De provincie is enthousiast over deze vorm van vervoer op maat en ondersteunt dergelijke initiatieven met de speciale subsidieregeling voor Kleinschalige Mobiliteitsoplossingen. Ook andere initiatiefnemers kunnen hier een beroep op doen.

Bus en trein goed voor de lijn

donderdag, 18 september 2014

Bus en trein goed voor de lijn

Wie met het openbaar vervoer naar het werk pendelt, weegt gemiddeld enkele kilo's minder dan wie de auto pakt. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het British Medical Journal.

10 Slimme OV-apps: nog slimmer van A naar B met het OV

zondag, 31 augustus 2014

10 Slimme OV-apps: nog slimmer van A naar B met het OV

Het blijft vervelend om te moeten rennen voor de trein, tram of bus en er dan vervolgens achter te komen dat 'ie 5 minuten vertraging heeft. Het had je aardig wat zweetdruppels bespaard als je dat vooraf had geweten. Steeds meer apps springen in dit gat en bieden realtime vertrektijden, perrons en alternatieve reisadviezen als de vertraging te hoog oploopt. Het OV links laten liggen omdat het onbetrouwbaar zou zijn, wordt met de nieuwe generatie apps dus een steeds zwakker argument om niet voor het OV te kiezen.

OVapps zijn er in alle soorten en maten. Welke app voor jou geschikt is hangt ervan af wat voor soort reiziger je bent. Als je dagelijks dezelfde trein neemt, heb je genoeg aan een app die je snel laat zien of je trein vertraging heeft. Maar wil je een reis plannen naar een onbekende bestemming of meerdere soorten OV met elkaar combineren, dan heb je behoefte aan meer informatie. Veel mensen gebruiken dan ook meerdere OV-apps naast elkaar. Na fietsapps, reisapps en gedragsapps zet &Morgen nu 10 slimme OV-apps op een rij, waarvan sommige zo handig zijn dat je straks niet meer zonder kunt.

 

<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>