VODW: subsidie ingezet voor implementatie HNW

donderdag, 13 december 2012

VODW: subsidie ingezet voor implementatie HNW

VODW is een advies- en interimbureau in Leusden waar ongeveer 100 medewerkers bezig zijn met strategie, marketing en innovatie. VODW vroeg als deelnemer aan het platform Bereikbaar Amersfoort en met hulp van &Morgen subsidie aan om Het Nieuwe Werken nog beter te kunnen implementeren in de organisatie. 'We willen onze medewerkers graag faciliteren om zo efficiënt en effectief mogelijk om te gaan met hun werktijd' aldus HRM-manager Nienke van Koningsveld. 'De subsidie hebben we gebruikt voor de herinrichting van ons kantoor en voor het uitbreiden van onze technische faciliteiten.'

Tiem - kantoorloos werken mede dankzij Tiemdag een succes

donderdag, 06 december 2012

Tiem - kantoorloos werken mede dankzij Tiemdag een succes

Tiem is een groep van zo'n 20 adviseurs en managers. Op locatie bij opdrachtgevers, vaak overheden, pakken ze uitdagende vraagstukken aan op het gebied van mobiliteit en ruimte. Een reorganisatie vormde zes jaar geleden de aanleiding voor een hele andere manier van werken met als meest in het oog springende verandering de beslissing om volledig kantoorloos te gaan werken. Een gesprek met directeur Iwan Arts en adviseur Lizanne Hessels: 'We zijn erachter gekomen dat thuis niet alleen in de mensen zit maar toch ook in een plek.' Vandaar dat de tweewekelijkse Tiemdag in Antropia in Driebergen erg belangrijk is voor de onderlinge binding, evenals de coaching door collega's.

Twynstra Gudde - NS Business Card maakt medewerker regisseur van eigen tijd

donderdag, 06 december 2012

Twynstra Gudde - NS Business Card maakt medewerker regisseur van eigen tijd

Het Amersfoortse organisatieadviesbureau Twynstra Gudde telt ongeveer 450 medewerkers, waaronder 350 adviseurs.Twynstra Gudde neemt deel aan Bereikbaar Amersfoort en de U15. 'Slim werken en slim reizen is al zeker 25 jaar gemeengoed bij ons. Wij hebben als één van de eersten de NS Business Card breed omarmd en de kaart is een groot succes!' vertelt Mark Pel, manager service-organisatie, enthousiast. Met de NS-Business Card kunnen de 350 adviseurs van Twynstra Gudde hun auto- en treingebruik eenvoudig en slim combineren. De kaart maakt hen regisseurs van hun eigen tijd, zorgt voor een betere balans tussen werk en privé én tegelijkertijd levert de extra werktijd in de trein meer declarabele uren op wat de kaartkosten ruimschoots compenseert.

Gemeente Houten: fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken

donderdag, 13 december 2012

Gemeente Houten: fietsen zo aantrekkelijk mogelijk maken

In 2009 voerde de gemeente een nieuw klimaatbeleid in. Een middel om de CO-2 uitstoot te verlagen, is het stimuleren van fietsen onder alle ambtenaren. Iets wat goed lukt door de inzet van diverse 'verleidingstechnieken'. Beleidsmedewerker milieu en duurzaamheid Bregje Tettelaar: 'Houten is al een echte fietsstad dus we hebben als gemeente een voorbeeldfunctie wat fietsen betreft. Dat vinden onze medewerkers ook maar wat zeker heeft geholpen, is dat fietsers dezelfde kilometer-vergoeding krijgen als autorijders. We vergoeden nu 15 cent per gefietste of gereden kilometer aan medewerkers die buiten Houten wonen. Extra voordeel voor fietsers is dat zij geen eigen bijdrage hebben voor woon-werkverkeer en automobilisten wel.'

HU wint E-Mobility Award voor stimulering elektrisch vervoer medewerkers

donderdag, 20 september 2012

HU wint E-Mobility Award voor stimulering elektrisch vervoer medewerkers

Hogeschool Utrecht heeft met haar onlangs aangeschafte elektrische wagenpark een E-Mobility Award in de wacht gesleept. In de categorie Beste organisatie 'Stimulering elektrisch vervoer medewerkers' verkoos de jury de HU boven de concurrentie. 

E-book 'Eerste hulp bij Slim Werken Slim Reizen' nu ook in print verkrijgbaar

donderdag, 06 september 2012

E-book 'Eerste hulp bij Slim Werken Slim Reizen' nu ook in print verkrijgbaar

Heb jij het gratis e-book 'Eerste hulp bij Slim Werken Slim Reizen' al gedownload? Het boek is nu ook in gedrukte vorm te bestellen. Voor aangesloten werkgevers is dit gratis!

Geld aan het stuur: de macht en onmacht van financiële prikkels bij autogebruik

donderdag, 06 september 2012

Geld aan het stuur: de macht en onmacht van financiële prikkels bij autogebruik

In de relatie tussen werkgever en werknemer speelt geld een belangrijke rol. En hoewel er maar weinig is dat zoveel indruk op ons brein maakt als geld, is er ook maar weinig dat zo omgeven is met illusies, misvattingen en irrationaliteit. Als ons eigen brein al niet in staat is om goed met geld om te gaan, hoe kunnen werkgevers of overheden er dan gedrag mee sturen? In zijn artikel op reiskostenblog.nl licht verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen wat betreft mobiliteitsgedrag een tipje van de sluier voor u op. Waarom lopen mensen niet altijd massaal warm als er geld te verdienen valt? Wat maakt meer indruk: geld verliezen of geld winnen? En waarom kunt u beter afblijven van de reiskostenvergoeding? Lees deze blog en meer actuele informatie, nieuws en opinies over reiskosten op Reiskostenblog.

Papendorp Express rijdt

woensdag, 05 september 2012

Papendorp Express rijdt

Wethouder Frits Lintmeijer en Rob de Vree van het Programma Slim werken slim reizen Midden Nederland hebben de Papendorp Express geopend. De gratis shuttle bus rijdt vanaf 3 september tijdens de spits vaker naar het bedrijventerrein vanaf tramhalte 5 Mei Plein dan het huidige openbaar vervoer. De dienst levert daarmee een tijdswinst op die kan oplopen tot 50% van de reistijd.

150 Praktijkvoorbeelden helpen werkgevers slimmer te werken en reizen

dinsdag, 28 augustus 2012

150 Praktijkvoorbeelden helpen werkgevers slimmer te werken en reizen

Met bijna 150 praktijkvoorbeelden is de grootste verzameling best practices over slim werken en slim reizen nu te vinden op de site van Platform Slim Werken Slim Reizen. Het Platform inventariseerde de afgelopen maanden inspirerende én bruikbare goede voorbeelden van werkgevers op het gebied van ICT, werkplek, cultuur & gedrag, HR en mobiliteit. De praktijkvoorbeelden komen vanuit werkgevers, regio's, kennisplatforms, werknemersorganisaties, MKB, relevante sites en overheid. Op de site staan uiteraard ook een aantal praktijkvoorbeelden uit onze regio. Deze zijn ook allemaal hier te vinden.

Gratis E-book 'Eerste hulp bij Slim Werken Slim Reizen'

dinsdag, 31 juli 2012

Gratis E-book 'Eerste hulp bij Slim Werken Slim Reizen'

Weet jij als ondernemer hoeveel tijd jouw medewerkers kwijt zijn aan reizen? Wat win jij ermee als ze op flexibele tijden werken? Op deze en nog veel meer vragen geeft het gratis e-book 'Eerste hulp bij Slim Werken Slim Reizen' antwoord. Het Platform Slim Werken Slim Reizen werkte mee aan en gaf opdracht voor het boek dat is geschreven door MKB Servicedesk. Door de overzichtelijkheid, volledigheid en de veelheid aan praktijkvoorbeelden en praktische tips is het boek niet alleen een must voor MKB'ers maar voor iedereen met belang bij slim werken en slim reizen.

Slimmer werken en reizen? Doe de scan

zaterdag, 09 juni 2012

Slimmer werken en reizen? Doe de scan

Als werkgever kun je een bijdrage leveren aan het fileprobleem in Nederland en je werknemers op een prettige en efficiënte manier laten werken. Hoe? Doe allereerst de slim werken slim reizen scan van MKB Servicedesk. 688 ondernemers zijn al slim op weg met deze scan. Beantwoord 22 vragen en kijk hoe u presteert op het gebied van slim werken en slim reizen ten opzichte van collega-ondernemers. Na de scan kunt u direct aan de slag met uw persoonlijke to-dolijst op MijnMKB, het gebruikersportaal van MKB-Nederland. 

Doe de scan

<<  5 6 7 8 9 [10