Het Nieuwe Werken zorgt voor gezonde werknemers

maandag, 17 februari 2014

 Het Nieuwe Werken zorgt voor gezonde werknemers

et Nieuwe Werken is gezond. Medewerkers voelen zich beter en gedragen zich gezonder sinds de invoering van flexibel werken op hun kantoor.

Dat blijkt uit een Amerikaanse studie van de University of Minnesota onder zeshonderd medewerkers van een kantoor. Ze werden bestudeerd voor en na het invoeren van flexibel werken. Sinds kort mogen ze werken waar en wanneer ze dat wilden, zonder dit te overleggen met hun leidinggevenden.

Gezondheid
Heel duidelijk waren de veranderingen hiervan in hun gezondheid en gedrag, dat werd vergeleken met collega's die niet deelnamen aan het de nieuwe manier van werken op kantoor.

Flexibel werken
De flexibele werknemers sliepen gemiddeld 52 minuten langer voor een werkdag. Daarnaast voelden ze zich minder verplicht om te komen werken als ze eigenlijk ziek waren en gingen zonodig sneller naar de dokter.

Controle over eigen agenda
Bovenal hadden ze het gevoel meer controle over hun agenda te hebben. Dit gaf hen niet alleen meer energie,, maar ze gingen dus ook beter slapen, hadden minder last van emotionele uitputting en stress. Kortom een algeheel gezonder gevoel.

Werksfeer
"Wanneer resultaten tellen en niet de tijd die je op kantoor doorbrengt, creëert dit een werksfeer die gezond gedrag en welzijn bevordert", aldus onderzoeker Phyllis Moen. " Flexibiliteit moedigt medewerkers aan om beter voor zichzelf te zorgen."

(Bron: Over Het Nieuwe Werken, University of Minnesota)