Gluren bij de buren: impressie van Open Huizen ASR en Portaal

maandag, 19 november 2012

Gluren bij de buren: impressie van Open Huizen ASR en Portaal

Het Nieuwe Werken is mooi maar hoe ziet dit er eigenlijk in de praktijk uit? Tijdens deze Week van Het Nieuwe Werken kon je bedrijven bezoeken die het Nieuwe Werken al binnen hun organisatie toepassen. Meer dan 60 werkgevers openden door het hele land hun deuren! Onder hen ASR en Portaal in Utrecht. 'We pamperen de medewerkers niet.' Een impressie.

 

ASR: Nieuwe Generatie Werken
ASR (Verzekeringen) zit met ongeveer 2.700 medewerkers in een groot, gedateerd pand in Rijnsweerd, Utrecht. Belangrijkste motivatie om over te stappen op het Nieuwe Generatie Werken ('onze producten zijn ook allemaal 'nieuwe generatie' vandaar deze term.'): een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven én de renovatie van het verouderde pand. 'NGW-en is hier al een werkwoord, zelf heb ik nu een NGW-hond omdat ik meer tijd heb om 'm tussendoor uit te laten.' Leuk detail tijdens de rondleiding: de nieuwsmuur ('onze dorpspomp'). Opvallend: de -nu nog- enorme kantoortuinen. Belangrijkste uitdaging: doorwerken tijdens de renovatie van het pand.

Portaal: Het Huis van Portaal
Woningbouwcorporatie Portaal is met 300 medewerkers een stuk kleiner dan ASR. Zij verhuisden in juli van verschillende vestigingen naar één pand: het Huis van Portaal. Hun doel: meer samenwerken, een ontmoetingsplek creëren, meer eigen verantwoordelijkheid en resultaatgerichter werken. 'Ik ben nu baas over mijn eigen leven.' Leuk detail in het gebouw: de bordjes die het soort werk aangeven wat je op een plek kunt doen ('verder hebben we weinig regels'). Opvallend: eigen Facebook pagina voor medewerkers ('heeft enorm geholpen') en zelfs een eigen spel ('Portaalpoly hebben we ingezet tijdens de verbindingsworkshop'). Uitdaging: borging van de nieuwe werkstijl in de organisatie.

De uitgewerkte goede voorbeelden, inclusief presentaties en filmpjes, verschijnen binnenkort op deze site.