We werken gemiddeld wekelijks 6 uur buiten kantoor

maandag, 20 oktober 2014

We werken gemiddeld wekelijks 6 uur buiten kantoor

Thuiswerken is de afgelopen jaren niet echt van de grond gekomen. In 2012 was het percentage thuis- of telewerkers 32 procent, tegen 27 procent in 2008. Ruim twee derde van de werknemers werkt dus nooit (tijdens normale werkuren) thuis of op afstand. Dat komt onder meer door gewoonte, een gebrek aan vertrouwen of omdat thuiswerken niet past bij de cultuur van een bedrijf. Ook kunnen en willen mensen niet meer dan 1 tot 2 dagen per week telewerken. Dat schrijft het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) van het ministerie van Infrastructuur en Milieu op basis van een studie.

Bijna helft werknemers heeft flexibele werktijden

dinsdag, 10 juni 2014

Bijna helft werknemers heeft flexibele werktijden

Flexibel werken is niet meer weg te denken uit Nederland. Bijna de helft van de werknemers beschikt over flexibele werktijden of werkt in deeltijd. Een derde werkt minstens één keer per week thuis. Niet gek dus dat zowel werkgevers als werknemers van deze nieuwe vorm van werken profiteren. Dat concludeert onderzoeker Daniel Possenriede, die 13 juni promoveert op dit onderwerp aan de Utrecht University School of Economics.

Onderzoek: HNW is nu onderdeel van 'het normale werken'

dinsdag, 03 juni 2014

Onderzoek: HNW is nu onderdeel van 'het normale werken'

Het vertrouwen in Het Nieuwe Werken neemt toe. We geloven echt wel dat die collega zijn uren maakt, ook al zien we hem niet werken. En zelf vinden we (82 procent) dat onze manager daar 'natuurlijk' ook op kan vertrouwen. Dat hoeft hij niet te controleren door naar onze output te kijken. En al helemaal niet door te kijken naar onze aanwezigheid. We willen liever worden beoordeeld op de behaalde resultaten. Dat beeld ontstaat bij het doornemen van de resultaten van de vierde Nationale Enquête Over Het Nieuwe Werken van het onafhankelijk Platform Over Het Nieuwe Werken. Lees meer

Gratis webinar leidinggeven aan Het Nieuwe Werken

maandag, 17 februari 2014

Gratis webinar leidinggeven aan Het Nieuwe Werken

Tijdens dit gratis webinar van Moneypenny gaat u online aan de slag met de impact die HNW heeft op manier van leidinggeven in uw organisatie. Daarbij hebben ze het o.a. over wat HNW vraagt aan nieuwe vaardigheden (van medewerkers & managers), wat er verandert in werken en samenwerken (binnen én tussen teams en afdelingen) en wat er verandert in de rol van leidinggevenden. Het webinar is vooral bedoeld voor leidinggevenden die met HNW te maken hebben / krijgen en voor ondersteunende functies als HR die een rol spelen in de transitie naar HNW.

 

Gratis videoconferencing tijdens Nucleaire top tegen files

dinsdag, 11 maart 2014

Gratis videoconferencing tijdens Nucleaire top tegen files

Videoconference-aanbieder Talk & Vision stelt 1000 gratis proefaccounts beschikbaar tijdens de Nucleaire top op 24 en 25 maart in Den Haag. Vanwege veiligheidsmaatregelen zit de Randstad en vooral Den Haag grotendeels op slot; voor een verkeersinfarct wordt gevreesd. Videoconferencing moet uitkomst bieden.

Het Nieuwe Werken zorgt voor gezonde werknemers

maandag, 17 februari 2014

 Het Nieuwe Werken zorgt voor gezonde werknemers

et Nieuwe Werken is gezond. Medewerkers voelen zich beter en gedragen zich gezonder sinds de invoering van flexibel werken op hun kantoor.

Zeven gemeenten over Het Nieuwe Werken

donderdag, 17 januari 2013

Zeven gemeenten over Het Nieuwe Werken

Het A+O fonds Gemeenten heeft de publicatie 'De kunst van het vertrouwen. Gemeenten aan de slag met Het Nieuwe Werken' uitgebracht. In deze publicatie vertellen 7 gemeenten (en een verzekeringsmaatschappij) wat Het Nieuwe Werken (HNW) voor hen betekent en hoe zij de invoering ervan in hun organisatie gestalte hebben gegeven. De beschrijvingen zijn niet bedoeld als blauwdruk. Ze kunnen wel dienen als inspiratiebron voor andere gemeentelijke organisaties die vanuit hun eigen historie en cultuur met HNW aan de slag willen. U kunt het boekje hier downloaden en hier een filmpje 'De essentie van HNW bij gemeenten in vier minuten' bekijken.

 

Ondernemersraden en vakbonden moeten meedenken over HNW

donderdag, 17 januari 2013

 Ondernemersraden en vakbonden moeten meedenken over HNW

Is er een rol weggelegd voor ondernemingsraden en vakbonden bij Het Nieuwe Werken? De afgelopen jaren onderzocht het Vakbondskenniscentrum Werk & Vervoer deze vraag. Ondernemingsraden en vakbonden moeten meer gaan meedenken over wat er gezamenlijk mogelijk is op het gebied van Het Nieuwe Werken, concludeert het onderzoek. Het kenniscentrum keek onder andere naar de belevingen en wensen van werknemers, ondernemersraden en vakbonden. Voor de meeste sectoren blijken er meer kansen te liggen op het gebied van flexibele werktijden dan op het gebied van flexibele werkplekken. Van de respondenten bij gemeenten is de helft enthousiast over flexibele werkplekken, terwijl een meerderheid positief is over resultaatgericht werken en flexibele werktijden. In de zorg zijn de meningen sterk verdeeld: 35% van de respondenten zijn onverdeeld positief over Het Nieuwe Werken, terwijl 31% denkt dat de mogelijkheden in de eigen functie beperkt zijn. Het Nieuwe Werken is een bottom-up beweging: het is belangrijk dat ondernemingsraden en vakbonden op tijd meedenken aan dit proces, om zo tot gedeelde standpunten te komen over hoe Het Nieuwe Werken kan worden ingevoerd. Daarbij moeten ze openstaan voor de mogelijkheden zonder deze gelijk af te bakenen.
Hier kun je de publicatie downloaden.

Portaal -Het Huis van Portaal

dinsdag, 18 december 2012

Portaal -Het Huis van Portaal

Woningbouwcorporatie Portaal verhuisde in juli 2012 van verschillende vestigingen naar één pand in de Utrechtse wijk Kanaleneiland: het Huis van Portaal. Hun doel: meer samenwerken, een ontmoetingsplek creëren, meer eigen verantwoordelijkheid en resultaatgerichter werken. 'Ik werk bewuster en heb meer controle over wat ik met wie waar doe om het resultaat te bereiken' vertelt programmamanager Bianca van den Oever enthousiast tijdens de rondleiding. Leuk detail in het gebouw: de bordjes die het soort werk aangeven wat je op een plek kunt doen ('verder hebben we weinig regels'). Opvallend: een eigen Facebook pagina voor medewerkers ('heeft enorm geholpen') en zelfs een eigen spel ('Portaalpoly'). Portaal's uitdaging voor komend jaar: borging van de nieuwe werkstijl in de organisatie.

ASR - Het Nieuwe Generatie Werken

donderdag, 13 december 2012

ASR - Het Nieuwe Generatie Werken

Verzekeringsmaatschappij ASR zit met ongeveer 2.700 medewerkers in een groot pand uit de jaren '70 op kantorenpark Rijnsweerd in Utrecht. Belangrijkste motivatie om over te stappen op het Nieuwe Generatie Werken ('onze producten zijn ook allemaal 'nieuwe generatie', vandaar deze term'): een aantrekkelijke werkgever zijn en blijven én de renovatie van het huidige pand. 'NGW-en is hier al een werkwoord', aldus Eline Bomhof, programmamanager NGW. Zij stuurt de vier leden van het NGW-team aan dat medewerkers adviseert, ondersteunt en faciliteert bij de invoering van het Nieuwe Generatie Werken. Belangrijkste uitdaging het komende jaar is te zorgen dat iedereen kan blijven doorwerken tijdens de grootscheepse renovatie van het pand.

Van der Valk Hotel Houten: werken onderweg in luxe en comfort

donderdag, 13 december 2012

Van der Valk Hotel Houten: werken onderweg in luxe en comfort

Al direct bij binnenkomst in het Van der Valk Hotel Houten valt het op: overal zie je werkende mensen. In de lobby mannen en vrouwen druk bezig op laptops en smartphones, in het restaurant en de bar groepjes mensen die overleggen. 'Er zijn zelfs een aantal kleinere bedrijven uit de buurt die hun kantoorruimte hebben opgezegd en standaard hier afspreken met klanten' vertelt hotelmanager Coen Poelmans.

ARAG –Digitaal dossier helpt juristen met HNW

donderdag, 13 december 2012

ARAG –Digitaal dossier helpt juristen met HNW

Uitgebreide papieren dossiers bonden de juristen van ARAG aan een vaste werkplek op kantoor en maakten het hen onmogelijk over te stappen op Het Nieuwe Werken. Daar moest verandering in komen. Arjan de Heer is facility manager bij ARAG in Leusden en vertelt samen met P&O manager Marit van Sint Annaland hoe zij dit hebben aangepakt. Digitalisering was maar één onderdeel hiervan, naast onder andere het realiseren van flexplekken en videoconferencing. Ook is er oog voor de gezondheid van medewerkers.

VODW: subsidie ingezet voor implementatie HNW

donderdag, 13 december 2012

VODW: subsidie ingezet voor implementatie HNW

VODW is een advies- en interimbureau in Leusden waar ongeveer 100 medewerkers bezig zijn met strategie, marketing en innovatie. VODW vroeg als deelnemer aan het platform Bereikbaar Amersfoort en met hulp van &Morgen subsidie aan om Het Nieuwe Werken nog beter te kunnen implementeren in de organisatie. 'We willen onze medewerkers graag faciliteren om zo efficiënt en effectief mogelijk om te gaan met hun werktijd' aldus HRM-manager Nienke van Koningsveld. 'De subsidie hebben we gebruikt voor de herinrichting van ons kantoor en voor het uitbreiden van onze technische faciliteiten.'

Tiem - kantoorloos werken mede dankzij Tiemdag een succes

donderdag, 06 december 2012

Tiem - kantoorloos werken mede dankzij Tiemdag een succes

Tiem is een groep van zo'n 20 adviseurs en managers. Op locatie bij opdrachtgevers, vaak overheden, pakken ze uitdagende vraagstukken aan op het gebied van mobiliteit en ruimte. Een reorganisatie vormde zes jaar geleden de aanleiding voor een hele andere manier van werken met als meest in het oog springende verandering de beslissing om volledig kantoorloos te gaan werken. Een gesprek met directeur Iwan Arts en adviseur Lizanne Hessels: 'We zijn erachter gekomen dat thuis niet alleen in de mensen zit maar toch ook in een plek.' Vandaar dat de tweewekelijkse Tiemdag in Antropia in Driebergen erg belangrijk is voor de onderlinge binding, evenals de coaching door collega's.

Gluren bij de buren: impressie van Open Huizen ASR en Portaal

maandag, 19 november 2012

Gluren bij de buren: impressie van Open Huizen ASR en Portaal

Het Nieuwe Werken is mooi maar hoe ziet dit er eigenlijk in de praktijk uit? Tijdens deze Week van Het Nieuwe Werken kon je bedrijven bezoeken die het Nieuwe Werken al binnen hun organisatie toepassen. Meer dan 60 werkgevers openden door het hele land hun deuren! Onder hen ASR en Portaal in Utrecht. 'We pamperen de medewerkers niet.' Een impressie.

[12 3  >>