Wat is Het Nieuwe Werken?

Wat is Het Nieuwe Werken?

Slim werken, ook wel Het Nieuwe Werken genoemd, is tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Maar wat houdt dat precies in?

1. Uw winst

 Slim werken slim reizen HNW

Uw medewerkers slim laten werken en reizen door Het nieuwe werken in te voeren? Dat levert winst op, zowel voor u als voor uw medewerkers.

2. Bepaal uw doel

Slim werken slim reizen HNW

Waarom gaat u als werkgever aan de slag met Het nieuwe werken? Werkgevers met een heldere visie behalen vaak de beste resultaten. Een heldere visie helpt u bij het maken van de juiste en consistente keuzes tussen maatregelen, bij het creëren van draagvlak en bij uw interne communicatie. Werkgevers met een visie die ook nog eens breed verankerd is in de organisatie, scoren nog beter.

3. Wat zijn voor u de beste maatregelen?

Slim werken slim reizen HNW

Welke maatregelen u kiest, hangt af van uw visie en doelstellingen, en van de beschikbaarheid van geld en menskracht. Zorg voor consistente en logische keuzes; in het ideale geval versterken maatregelen en acties elkaar.

4. Alle maatregelen bij elkaar

Slim werken slim reizen HNW

Het nieuwe werken en/ of conferencing zijn goede manieren om tijd- en plaatsonafhankelijk werken in te voeren binnen uw organisatie: hieronder vindt u geactualiseerde informatie over alle maatregelen, overzichtelijk gerangschikt. 

5. Gedragsverandering

Slim werken slim reizen HNW

Het werk- en reisgedrag van uw medewerkers veranderen, is een proces dat tijd kost. Niet zo vreemd als u zich realiseert hoe ons brein werkt. Gedrag blijkt grotendeels automatisch, irrationeel en ‘besmettelijk’ te zijn terwijl ons brein ook nog eens heel selectief waarneemt.

6. Interne communicatie is belangrijk voor het succes: tips en trucs!

Slim werken slim reizen HNW

Wilt u uw medewerkers slim laten werken en reizen? Schakel uw afdeling Communicatie in en stel een goed communicatieplan op. Het nieuwe werken invoeren binnen de hele organisatie is een tijdrovend en gecompliceerd proces maar u kunt prima klein beginnen, bijvoorbeeld op één afdeling. Met onderstaande informatie heeft u de basis voor uw communicatieplan!

 

 

 

7. Wie helpt u verder

Slim werken slim reizen HNW

Heeft u nog specifieke vragen over invoering van Het nieuwe werken? Of zoekt u hierbij professionele begeleiding? Neem dan contact op met Het nieuwe werken-adviseur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.(tel.: 030-215 5080).