Toury fietsgame krijgt blijvend forenzen op de fiets in regio Arnhem-Nijmegen

vrijdag, 30 januari 2015

Toury fietsgame krijgt blijvend forenzen op de fiets in regio Arnhem-Nijmegen

De Toury fietsgame heeft zich in de regio Anhem-Nijmegen vorig jaar bewezen met 1.500 actieve deelnemers en ruim 80.000 gefietste kilometers.  Vanaf maart 2015 kunnen Toury-gebruikers de app permanent gebruiken om dagelijks met de fiets of e-bike naar het werk te gaan. Maarten Woolthuis, projectleider gedragsbeïnvloeding mobilisten: "Het afgelopen jaar heeft Toury zich bewezen als een eigentijds en laagdrempelig hulpmiddel voor werknemers om vaker de fiets te pakken. De opgedane kennis en ervaring willen we optimaal benutten. De ambitie is vooral om verder in gesprek te gaan met werkgevers: Toury is voor hen een effectief hulpmiddel gebleken bij de implementatie van hun fietsbeleid, of het nu gaat om gezondheid, effectiviteit, duurzaamheid of imago."

Vlak voor kerst werd de tweede editie van de Toury fietsgame afgerond in de regio Arnhem-Nijmegen. Met de resultaten en het enthousiasme van werkgevers en werknemers heeft de Toury fietsgame zich in 2014 bewezen als een effectief instrument bij fietsstimulering.

Met Toury app virtueel naar Rome of Parijs
Eind mei 2014 werden de Toury fietsgame en de bijbehorende Toury app gelanceerd. Het fietsprogramma Fluitend naar je werk dat bij zo'n vijftig bedrijven in de regio wordt uitgevoerd, vormde een goede ondersteuning bij de implementatie van de game bij werkgevers. Met de Toury app fietsen werknemers elke week een virtuele etappe op weg naar een Europese hoofdstad, zoals Parijs of Rome. Hoe vaker je de fiets pakt naar het werk, hoe meer punten je verdient en hoe beter je scoort in het algemene klassement of – samen met je collega's – in het ploegenklassement. Ondertussen kun je extra punten verdienen met challenges en activiteiten op social media. De tweede Toury fietsgame die 24 november van start ging duurde geen zes, maar vier weken. En ondanks de kortere dagen en het najaarsweer, werd Toury opnieuw omarmd door werknemers in de regio.

33% vaker met de fiets naar het werk
De resultaten van de Toury fietsgame spreken voor zich. In totaal is de Toury app in 2014 door bijna 2.100 mensen gedownload. De helft daarvan heeft actief deelgenomen. 33% van de deelnemende autoforensen reist dankzij de Toury fietsgame vaker met de fiets naar z'n werk en is ook van plan dat te blijven doen. En zo'n 20% van de deelnemende werknemers – zowel automobilisten als fietsers - gaat vaker met de fiets dankzij Toury. Ook werknemers die al fietsten, pakken dankzij de game nog vaker de fiets naar het werk. In totaal fietsten de deelnemers aan beide games ruim 80.000 kilometer weg.

Vooral meedoen voor de fun
Bijna 90% van de deelnemers van de Toury fietsgame woont op minder 10km van het werk. De helft daarvan laat zich vooral stimuleren door in een ploeg deel te nemen. Maar de lol van het spel is voor maar liefst 70% van de deelnemers toch de belangrijkste reden om deel te nemen.

Kennis en ervaring delen
Het projectteam deelt de opgedane kennis en ervaringen met Toury in de regio Arnhem-Nijmegen graag met andere regio's. Bent u hierin geïnteresseerd of wilt u meer informatie ontvangen over de Toury fietsgame? Neem contact op met TeamSLIM, 088 666 8 333, of rechtstreeks met Maarten Woolthuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bron: Beter Benutten