Beloning voor IJmonders die naar hun werk fietsen

maandag, 03 november 2014

Beloning voor IJmonders die naar hun werk fietsen

Vanaf 3 november start de pilot van de fietsstimuleringscampagne Goed op Weg in de regio IJmond. IJmonders kunnen voor, tijdens en na de renovatie van de Velsertunnel een beloning verdienen door de auto te laten staan en op de fiets naar hun werk te reizen. De fietsers krijgen een beloning van 10 cent in de zomer en 15 cent in de winter voor elke gefietste woon/werk kilometer. Naast deze vergoeding hebben deelnemers ook recht op een aantal extra's zoals een soort wegenwacht voor reparatie ter plekke van bijvoorbeeld lekke banden en gesprongen spaken. Negen bedrijven doen mee aan de pilot, vanaf maart 2015 kunnen alle bedrijven in de regio IJmond deelnemen. Voor de fietsers is er nog meer goed nieuws: vanaf januari 2015 gaat er een tweede fietspont varen, die het nog makkelijker maakt om bestemmingen binnen de IJmond met de fiets te bereiken.

Gratis bus en leenfiets voor werknemers Nijmeegse Bijsterhuizen

vrijdag, 31 oktober 2014

Gratis bus en leenfiets voor werknemers Nijmeegse Bijsterhuizen

Tot 31 december 2014 kan iedereen die werkt op bedrijventerrein Bijsterhuizen (Wijchen/Nijmegen) drie maanden lang gratis met de bus van en naar het werk reizen. Met dit gratis probeerabonnement, een extra buslijn en leenfietsen willen de werkgevers op het terrein, vervoerder BRENG en het programma SLIM werken en reizen de werknemers verleiden om vaker gebruik te maken van trein en bus. Als de proef slaagt, handhaaft BRENG de extra buslijn en de leenfietsen.

Tweede Toury fietsgame start 24 november in regio Arnhem-Nijmegen

vrijdag, 31 oktober 2014

Tweede Toury fietsgame start 24 november in regio Arnhem-Nijmegen

Op 24 november start een nieuwe editie van de Toury fietsgame in de regio Arnhem Nijmegen. De eerste Toury fietsgame in het voorjaar was een succes met ruim 1.000 forenzen die samen 52.000 autokilometers wegfietsten. Eind november kunnen medewerkers opnieuw met de verbeterde Toury app naar het werk fietsen. Dit keer is Rome de virtuele eindbestemming van de online game die afgelopen zomer ook nog de 'Do the Right Mix' prijs kreeg van de Europese Commissie. Initiatiefnemer SLIM gaat de komende weken samen met werkgevers zoveel mogelijk medewerkers werven.

Recept voor een succesvolle fietsactie

dinsdag, 28 oktober 2014

Recept voor een succesvolle fietsactie

'Ik kreeg de vraag wat het recept is van de succesvolle fietsactie Samen Schakelen in de Stedendriehoek. Vanaf april schaften hierdoor al bijna 1.150 mensen een (elektrische) fiets met korting aan. Zij werken bij 118 werkgevers in de regio. En realiseren op dit moment samen wekelijks ruim 5.300 spitsmijdingen! Ik deel ons recept graag. Maar bedenk wel: door het gebruik van regionale ingrediënten en de speciale liefde die je als kok (mobiliteitsadviseur) er zelf in steekt, zal het resultaat overal weer net iets anders zijn. Maar daardoor niet minder goed smaken.' Gabriëlle Dijkstra - van der Burg, mobiliteitsadviseur in de regio Stedendriehoek, doet hun succesrecept uit de doeken.

Utrecht heeft primeur met 15 elektrische deelfietsen van Gobike

maandag, 27 oktober 2014

Utrecht heeft primeur met 15 elektrische deelfietsen van Gobike

Utrecht krijgt de Nederlandse primeur: de eerste vijftien elektrische deelfietsen van GoBbike komen op industrieterrein Lage Weide te staan. Niet veel later gaan er 250 tot 400 elektrische deelfietsen door Rotterdam rijden. De fietsen zijn tot nog toe een groot succes in Kopenhagen. Het Deense stadsbestuur is zo tevreden over het systeem dat het, naast de 250 fietsen die er nu al zijn, 1600 fietsen heeft bijbesteld. Ook in het Noorse Stavanger en Barcelona rijden al Gobikes.

Mobiliteitsbeeld 2014: we fietsen vaker naar het werk en verder

maandag, 27 oktober 2014

Mobiliteitsbeeld 2014: we fietsen vaker naar het werk en verder

Sinds 2004 is het fietsgebruik toegenomen met 6,5%. Dat komt vooral door het toegenomen aantal mensen en daarmee het aantal fietsers. Daarnaast fietsen mensen verder, dankzij de e-fiets. Dit blijkt uit het Mobiliteitsbeeld 2014 van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Daarin geeft het KiM jaarlijks een overzicht van de stand van zaken van de mobiliteit in Nederland. Het fietsgebruik is vooral toegenomen voor woon-werkritten en voor reizen naar en van onderwijsinstellingen.

High Speed E-Bike Battle in FoodValley: 2818 km in 6 weken, winnaar is bedrijfsleven

woensdag, 22 oktober 2014

High Speed E-Bike Battle in FoodValley: 2818 km in 6 weken, winnaar is bedrijfsleven

Maandag 20 oktober eindigde de zesde en tevens laatste week van de High Speed E-Bike Battle: een estafettewedstrijd tussen topbestuurders en ondernemers uit de hele FoodValley regio om zoveel mogelijk kilometers op de high speed e-bike te maken . Zij lieten zien dat de dagelijkse autorit naar het werk anders kan: leuker, schoner en gezonder. Het team van het bedrijfsleven won de battle met 1583 km. Het team van de overheid legde 1235 km af. In totaal legden de 12 deelnemers gezamenlijk 2818 kilometer af. De lichamelijke inspanning leverde een verbranding op van 49.041 kcal en een besparing van 448 kg CO2 uitstoot.

Fiets ’n Frisje: fietsen loont in Breda

maandag, 20 oktober 2014

Fiets ’n Frisje: fietsen loont in Breda

Meer Bredanaars stimuleren om nog vaker de fiets te pakken in de stad. Dat is de gedachte achter de actie 'Bike 'n biertje en Fiets 'n frisje' die 17 oktober van start gaat. Iedere fietser die zijn of haar fiets stalt in één van de gemeentelijke fietsenstallingen kan rekenen op een gratis consumptie bij één van de deelnemende horecagelegenheden. Deze actie maakt deel uit van 'Breda trapt door', de aanpak waarmee Breda de fietsvoorzieningen wil verbeteren en het gebruik van de fiets wil stimuleren.

Deelnemers Rotterdamse fietsregeling fietsten al 140 rondjes om de aarde

woensdag, 15 oktober 2014

Deelnemers Rotterdamse fietsregeling fietsten al 140 rondjes om de aarde

Steeds meer mensen in de Rotterdamse regio laten de auto staan en gaan met de (elektrische) fiets naar het werk. De gemiddelde afstand die mensen naar het werk fietsen is 15 kilometer. Dat blijkt uit een steekproef van De Verkeersonderneming. Gezondheid is de belangrijkste motivatie. Ook 'tijdwinst vanwege de file' en 'kostenbesparing' worden als argumenten genoemd. De Verkeersonderneming en stadsregio Rotterdam hebben samen een regeling voor tweewielers, waarbij mensen maximaal € 550,- korting op een (elektrische) fiets of –scooter kunnen krijgen. De 2.000 deelnemers reden bij elkaar tot nu toe maar liefst 140 rondjes om de aarde minder met de auto (6 miljoen kilometer). Door het succes is de regeling nu verlengd tot eind 2014.

Groningen-Assen mikt met projectplan fiets op 1.800 autoritten minder

maandag, 13 oktober 2014

Groningen-Assen mikt met projectplan fiets op 1.800 autoritten minder

De regio Groningen-Assen nam de laatste jaren uiteenlopende maatregelen om de groei van het fietsgebruik te stimuleren. Ook dit najaar voeren ze nog een aantal maatregelen uit die de afgelopen maanden zijn voorbereid. Alle eind dit jaar gerealiseerde maatregelen leiden naar verwachting tot een vermindering van de belasting van het wegennet met meer dan duizend autoritten per dag. Daarnaast zullen maatregelen bij het Hoofdstation in Groningen, waar 1.000 fietsparkeerplaatsen bij komen, nog leiden tot een reductie met 800 autoritten per dag.

Teamactie Maastricht: Waarvoor laat jij de auto staan?

Teamactie Maastricht: Waarvoor laat jij de auto staan?

Maastricht Bereikbaar organiseert van 27 oktober tot 28 november 2014 een nieuwe actie 'Waarvoor laat jij de auto staan?' om automobilisten te laten kennismaken met het OV of de fiets. Wie in Maastricht werkt, al slim (met fiets, e-bike of openbaar vervoer) reist en (maximaal vijf) collega's overhaalt om ook te gaan fietsen, treinen of bussen, wordt daarvoor beloond met € 4,- per collega per slimme reisdag. Het geld mag ook worden ingezet voor een goed doel. In dat geval ontvangt het fiets- en OV-team 50% extra beloning (€ 6,- per slimme reisdag). Als extra stimulans kunnen teamleden ook gebruik maken van gratis leenfietsen en openbaar vervoer, e-bikes testen en een lifestylecoach inschakelen.

 

Speed pedelec wint van de auto in spitsrace tussen Etten-Leur en Breda

donderdag, 25 september 2014

Speed pedelec wint van de auto in spitsrace tussen Etten-Leur en Breda

Wie bereikt in de ochtendspits als eerste vanuit Etten-Leur de Grote Markt in Breda? Vijf bekende Bredanaars gingen op donderdag 18 september de strijd met elkaar aan. Elk reisden ze op hun eigen manier: met de auto, op een Speed Pedelec, met een E-bike, een gewone fiets en met het openbaar vervoer.

Fietsen maakt gelukkiger dan met de auto naar het werk rijden

vrijdag, 19 september 2014

Fietsen maakt gelukkiger dan met de auto naar het werk rijden

Wie lopend of op de fiets naar het werk gaat, is niet alleen gezonder af, maar is ook gelukkiger dan de forens in de auto. Zelfs de gebruikers van het openbaar vervoer zijn beter af dan de automobilisten. Dat blijkt uit grootschalig Brits onderzoek.

We fietsen minder, behalve de 65-plusser, met dank aan de e-bike

zaterdag, 13 september 2014

We fietsen minder, behalve de 65-plusser, met dank aan de e-bike

Jongeren fietsen nog veel, maar we zijn de afgelopen 25 jaar allemaal minder gaan fietsen. De 65-plussers pakken vaker de fiets dan vroeger, vooral dankzij de elektrische fiets.Dat blijkt uit cijfers van het Planbureau voor de Leefomgeving die de cijfers voor de afgelopen 25 jaar heeft samengevat in een infographic.

FoodValley High Speed E-Bike Battle’ van start in Nijkerk

maandag, 08 september 2014

FoodValley High Speed E-Bike Battle’ van start in Nijkerk

8 September startte in een zonnig Nijkerk de eerste week van de FoodValley High Speed E-Bike Battle: een estafettewedstrijd van zes weken tussen topbestuurders en ondernemers uit de hele FoodValley regio. Zij laten zien dat de dagelijkse autorit naar het werk leuker, schoner en gezonder kan. De twee teams gaan de strijd aan om tijdens de battle zoveel mogelijk kilometers op de high speed e-bike te maken. De Nijkerkse wethouder Geert Horst en Frank Patz, directeur van Epos, strijden deze week tegen elkaar. Wie rijdt de meeste kilometers op de high speed e-bike?

<<  1 2 [34 5 6  >>