Fiets en fiscus: de mogelijkheden

maandag, 26 september 2016

Fiets en fiscus: de mogelijkheden

Wat zijn de fiscale consequenties van fietsstimulering binnen de WKR?

Blog: Op die fiets

dinsdag, 20 september 2016

Blog: Op die fiets

Buiten is het nog schemerig, de wintertijd kruipt dichterbij. Slaperig sla ik de krant open: ‘We staan weer vast kopt het AD somber. Werkend en studerend Nederland is weer op volle sterkte aan de slag en dús sluiten we weer achteraan in de file of wringen we ons in overvolle treinen en bussen. Vervolgens oppert de krant ‘alle’ oplossingen, variërend van meer asfalt en rails tot spitsmijden en thuiswerken. Lees ik het nou goed? Geen woord over de fiets!

10 Tips om fietsen te stimuleren

dinsdag, 08 september 2015

10 Tips om fietsen te stimuleren

Fietsen naar je werk is goed voor je gezondheid. Een kwart van de werkende Nederlanders gaat al met de fiets naar het werk. En steeds meer mensen gebruiken hun (elektrische) fiets voor de iets langere ritten, tot vijftien kilometer. En wist je dat door twee keer in de week 7,5 kilometer te fietsen, je ook nog eens 200 kilo CO2 minder uitstoot per jaar? Plus dat je kosten bespaart (bereken met de fietscalculator voor bedrijven hoeveel je kunt besparen). 10 Tips om fietsen te stimuleren:

Provincie Gelderland probeert scholieren uit OV en op de e-bike te krijgen

maandag, 20 april 2015

Provincie Gelderland probeert scholieren uit OV en op de e-bike te krijgen

Provincie Gelderland wil onderzoeken in hoeverre scholieren bereid zijn de bus te laten staan en met de e-bike naar school te reizen. Hiervoor zet de provincie 1 jaar lang per 10 schoolweken 20 e-bikes in op verschillende middelbare scholen in Gelderland. Voor dit project 'ByCycle!' werkt provincie Gelderland samen met fietsenfabrikant Sparta uit Apeldoorn.

Fiets Naar Je Werk Dag èn Week

dinsdag, 14 april 2015

Fiets Naar Je Werk Dag èn Week

Op donderdag 28 mei kun je voor alweer de negende keer meedoen aan de Nationale Fiets naar je Werk Dag. Dit jaar krijgt deze dag 'concurrentie' van een heuse Fiets Naar Je Werk Week van 18 tot 23 mei. Wat beide evenementen gemeen hebben is dat ze fietsen onder forenzen stimuleren èn dat je geld bij elkaar fietst voor een goed doel. 

 

Streekfietsbuffet biedt veel lekkers: regionale fietsacties vergeleken

dinsdag, 04 augustus 2015

Streekfietsbuffet biedt veel lekkers: regionale fietsacties vergeleken

Wat zijn de verschillende ingrediënten van regionale fietsacties? Gabrielle Dijkstra – van der Burg, adviseur en fietsexpert bij &Morgen, vergelijkt in dit blog de recepten van fietsacties uit het hele land. Eerder deed ze in haar blog al uit de doeken wat het recept is voor een succesvolle fietsactie. Dat dit recept werkt, blijkt uit de resultaten die zij als adviseur in de regio Stedendriehoek boekte met de fietsactie Samen Schakelen. Bekijk ook zeker de bijlage met een uitgebreid overzicht van alle bekende regionale fietsacties mèt de behaalde resultaten.

Wekelijks 9.000 minder spitsritten dankzij fietsactie Stedendriehoek

zaterdag, 04 april 2015

Wekelijks 9.000 minder spitsritten dankzij fietsactie Stedendriehoek

Meer dan 2.100 werknemers bij 153 werkgevers deden mee aan de fietsactie Samen Schakelen. Dat betekent circa 9.000 autoritten per week minder in de spits van mensen die overstappen van de auto op de fiets. Deelnemers kochten een fiets en kregen 150 tot 400 euro van het aankoopbedrag terug van Slim Reizen Stedendriehoek. Voortaan gaan zij gezonder, goedkoper en vaak zelfs sneller naar het werk.

Twentse fietsactie met dubbele beloning fietsers en fietsende automobilisten succesvol

maandag, 16 maart 2015

Twentse fietsactie met dubbele beloning fietsers en fietsende automobilisten succesvol

De jaarlijkse fietsactie van Twente Mobiel richtte zich op de automobilisten. Dat is niks nieuws, wat wel nieuw was: ook de huidige fietsers hadden nu eens profijt van zo'n beloningsactie. Iedere keer als de deelnemende automobilist naar het werk fietste - en dus de auto liet staan, kregen beide medewerkers een beloning. De actie met bijna 600 deelnemers van 33 werkgevers was een succes: negen van de tien deelnemers zegt voortaan vaker naar het werk te blijven fietsen. Dankzij de inspanningen van werkgevers en de Fietsactie van Twente Mobiel gaan steeds meer werknemers op de fiets naar het werk. Zij besparen daarmee op jaarbasis ongeveer 868.000 autokilometers. 

ROC Friese Poort: leenfietsen voor duurzame school

dinsdag, 24 februari 2015

ROC Friese Poort: leenfietsen voor duurzame school

Docenten en studenten van ROC Friese Poort aan de Wetterwille in Drachten worden steeds mobieler. In het kader van 'de duurzame en gezonde school' kochten de opleidingsmanagers Zorg en Welzijn onlangs zes fietsen. Die kunnen worden gebruikt voor korte ritjes in de buurt.

De Friesland Zorgverzekeraar wint de rij2op5 Bedrijvenaward

dinsdag, 24 februari 2015

De Friesland Zorgverzekeraar wint de rij2op5 Bedrijvenaward

De rij2op5 bedrijvenaward is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor bedrijven die er het beste in slagen om hun medewerkers op de fiets krijgen. Martin Dijkstra, mobiliteitsregisseur van Werk Slim Reis Slim, reikte de prijs dit jaar uit tijdens het Winter Cycling Congress in Leeuwarden aan Andre Oost van De Friesland Zorgverzekeraar.

 

Studenten RuG op de e-bike naar universiteit

dinsdag, 17 februari 2015

Studenten RuG op de e-bike naar universiteit

Zestig studenten van de Rijksuniversiteit Groningen die zes kilometer of meer van de universiteit wonen -en doorgaans met de bus of trein naar college gaan- gaan de komende maanden een e-bike uitproberen. Zij volgen hiermee studenten van de Hanzehogeschool Groningen op. De studenten doen mee met de pilot 'e-bike & studenten' in de regio Groningen-Assen. Per maand kunnen twintig studenten de e-bike gratis uitproberen. Ze worden met behulp van een GPS-tracker gevolgd en vullen een vragenlijst in. Op die manier ontstaat inzicht in de kansen en mogelijkheden om op de e-bike naar de universiteit te gaan, maar ook in de eventuele belemmeringen.

Mobiliteit in cijfers

dinsdag, 10 februari 2015

Mobiliteit in cijfers

De ANWB publiceerde in haar blad Kampioen feiten en cijfers over mobiliteit in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat we in Nederland meer fietsen hebben dan inwoners? Dat we per dag gemiddeld 30 kilometer afleggen? En dat meer dan een half miljoen mensen dagelijks met het OV naar hun werk reizen tegen anderhalf miljoen fietsers?

Al duizend elektrische bedrijfsfietsen bij Colruyt Group

maandag, 09 februari 2015

Al duizend elektrische bedrijfsfietsen bij Colruyt Group

Eind januari werd de duizendste elektrische fiets in bruikleen overhandigd aan een medewerker van de Belgische Colruyt Group. Sinds de start van het project in 2011 laat nu ongeveer een vijfde van de 25.000 Colruyt Group-medewerkers in België hun auto aan de kant staan en gaat met een alternatief vervoermiddel naar hun werk. Daardoor vermijden zij samen jaarlijks 25 miljoen autokilometers en 4.000 ton CO²-uitstoot. Colruyt Group is dan ook een van de belangrijkste werkgevers die het gebruik van duurzame vervoersalternatieven het meest stimuleert.

Toury fietsgame krijgt blijvend forenzen op de fiets in regio Arnhem-Nijmegen

vrijdag, 30 januari 2015

Toury fietsgame krijgt blijvend forenzen op de fiets in regio Arnhem-Nijmegen

De Toury fietsgame heeft zich in de regio Anhem-Nijmegen vorig jaar bewezen met 1.500 actieve deelnemers en ruim 80.000 gefietste kilometers.  Vanaf maart 2015 kunnen Toury-gebruikers de app permanent gebruiken om dagelijks met de fiets of e-bike naar het werk te gaan. Maarten Woolthuis, projectleider gedragsbeïnvloeding mobilisten: "Het afgelopen jaar heeft Toury zich bewezen als een eigentijds en laagdrempelig hulpmiddel voor werknemers om vaker de fiets te pakken. De opgedane kennis en ervaring willen we optimaal benutten. De ambitie is vooral om verder in gesprek te gaan met werkgevers: Toury is voor hen een effectief hulpmiddel gebleken bij de implementatie van hun fietsbeleid, of het nu gaat om gezondheid, effectiviteit, duurzaamheid of imago."

Nachtnet fiets Zoetermeer: veilige fietsroutes stimuleren fietsen in de winter

dinsdag, 20 januari 2015

Nachtnet fiets Zoetermeer: veilige fietsroutes stimuleren fietsen in de winter

Hollandse winters zijn niet alleen koud en nat, het is 's winters ook erg lang donker. Veel fietsers voelen zich in het donker minder veilig dan bij daglicht en pakken daarom in de winter minder vaak de fiets naar het werk. De gemeente Zoetermeer doet daar iets aan en definieerde een uniek netwerk van sociaal sociaal veilige fietsroutes binnen haar bestaande fietsnetwerk: Nachtnet fiets. Tijdens het Winter Cycling Congress van 10 tot en met 12 februari 2015 in Leeuwarden geeft gemeente Zoetermeer samen met Mobycon en &Morgen een presentatie over Nachtnet fiets.

[12 3 4 5  >>