Succesvolle crowdfunding Tripmanager voor landelijke dekking zakenauto op afroep

donderdag, 11 december 2014

Succesvolle crowdfunding Tripmanager voor landelijke dekking zakenauto op afroep

Afgelopen vrijdag startte de crowdfunding van TripManager, de maandagochtend erop was de 450.000 euro al binnen. TripManager is een kruising tussen autodelen en autoverhuur. Het brengt werknemers op afroep een auto naar keuze op hun werkplek voor zakelijk en privé gebruik. De bedoeling is dat op deze manier werkgevers én werknemers ontzorgd worden op het gebied van flexibele privé- en zakelijke mobiliteit.

Auto-op-afroep
Na een succesvolle start in Amsterdam en Rotterdam begin dit jaar wordt TripManager sinds kort landelijk aangeboden. Zevenbergen: "Volgend jaar verwachten we ongeveer 245 bedrijven te bedienen, een ruime verdubbeling ten opzichte van nu. We merken dat het product in de markt enorm aanslaat."

Duurzaam alternatief voor pool- en leaseauto
Voor werkgevers kan TripManager een duurzaam alternatief zijn voor de pool- of zelfs leaseauto. Zevenbergen: "De dure lease- en poolauto's staan bij veel organisaties 80% van de tijd stil. TripManager kan een stimulans zijn voor werknemers om te switchen van 'autobezit' naar 'autogebruik'. Daarnaast kunnen werkgevers privé-mobiliteit faciliteren zonder financiële verantwoordelijkheid of grote investeringen. Het past ook perfect binnen een mobiliteitsbudget."

Aanvulling op ov en fiets
Voor de werknemer is het een aanvulling op openbaar vervoer en fiets. TripManager kent scherpe prijzen, er hoeft geen borg te worden betaald en het contract kent geen 'kleine lettertjes'. Zevenbergen: "De niet-bestickerde huurauto wordt gebracht en gehaald op de werkplek. Je betaalt alleen voor het gebruik, hebt verder geen rompslomp van autobezit. En natuurlijk ook geen fiscale bijtelling".

Abonnement
Abonnees kunnen op de website 24 uur per dag een auto (van klein tot groot) uitkiezen die binnen 4 uur wordt geleverd op het parkeerterrein van de werkgever. TripManager regelt het ophalen. De klant (van privé of ZZP tot en met grootzakelijk) betaalt naast een abonnement (vanaf 4,50 euro per maand) ook een dagprijs voor de auto's.

Bron: Reiskostenblog

tripmanager