Pilot met zelfrijdende auto's tussen station en campus Wageningen

maandag, 09 februari 2015

Pilot met zelfrijdende auto's tussen station en campus Wageningen

De provincie Gelderland start eind 2015 met een pilot met twee zelfrijdende auto's tussen station Ede-Wageningen en de campus in Wageningen. Daarmee heeft de provincie een wereldprimeur. Reizen met de zelfrijdende auto van de provincie Gelderland is gratis tijdens de pilot. De auto valt niet onder de ov-concessie. De regering wil dat Nederland een gidsland wordt in zelfrijdende voertuigen. Naast de Gelderse pilot komt er een proef met automatisch vrachtverkeer in de Rotterdamse haven. 

Elektrische zespersoons auto
De twee auto's die in Gelderland gaan rijden zijn van het type Ligier EZ10, ook wel VIPA, een zespersoons voertuig dat op elektriciteit rijdt. De auto's rijden maximaal 50 kilometer per uur en zouden op een lading acht uur kunnen rijden. De besturing van de auto's gaat via GPS, 3D-beeld en een radarsysteem waardoor ze ook in slecht weer kunnen rijden. Reizigers die met een auto mee willen, kunnen reserveren via een daarvoor te ontwikkelen app. Het is de bedoeling dat de pilot tot mei 2016 duurt.

Toekomst
De proef met zelfrijdende auto's is een nadere uitwerking van de visie op het OV van de Toekomst die de provincie vorig jaar heeft ontwikkeld. De provincie stimuleert de ontwikkeling van nieuwe, flexibele vormen van vervoer, waarmee de steden en het platteland ook in de toekomst goed bereikbaar blijven. Als locatie is gekozen voor Ede-Wageningen in Food Valley, één van de snelst groeiende en innovatieve economische regio's van Nederland.

Geen OV
De pilot wordt uitgevoerd door de TU Delft, die daarvoor samenwerking heeft gezocht met een aantal partners. Het ROC in Wageningen gaat het dagelijks onderhoud van de twee auto's doen. Hoewel iedereen mee mag, beschouwt de provincie het vervoer niet als ov tijdens de pilot. Kassenberg: "De zelfrijdende auto valt buiten de ov-concessie. Daarna laat de provincie de auto los en mogen andere partijen ermee aan de slag. Syntus, de concessiehouder in dit gebied, heeft belangstelling getoond, maar ook andere partijen. Die komen overigens niet allemaal uit de vervoerbranche."

Gratis
Tijdens de pilot kunnen reizigers gratis mee met de auto. Kassenberg: "we willen nu niet moeilijk doen met OV-chipkaarten. Maar ik verwacht dat er na de pilot betaald moet worden." De provincie verwacht veel geïnteresseerde reizigers voor de auto, maar ook veel verbazing. Kassenberg: "We gaan niemand dwingen om in die auto te stappen. Er is een groep mensen die zal denken 'een zelfrijdende auto, hoe cool is dat', maar de auto zal ook veel verbazing oproepen. Stel je voor dat een auto bij het station stopt om iemand af te zetten en daarna zelf wegrijdt. We zetten dan ook flink in op communicatie met de omwonenden, zodat zij de auto gaan zien als iets van de buurt. Ook dat is onderdeel van de pilot."

Bron: OV Magazine en Provincie Gelderland