Mobility Mixx lanceert alles-in-1 zakelijke OV-chipkaart

donderdag, 14 februari 2013

Mobility Mixx lanceert alles-in-1 zakelijke OV-chipkaart

Mobility Mixx, marktleider in mobiliteitsoplossingen voor de zakelijke markt, lanceert een nieuwe zakelijke OV-chipkaart die alle vervoersvormen voor zakelijk verkeer ondersteunt. Met deze mobiliteitskaart kunnen zakelijke reizigers niet alleen in- en uitchecken in het OV (trein, metro, bus, tram) zoals bij een reguliere OV-chipkaart, maar aanvullend ook gebruikmaken van een OV-fiets, deel- en huurauto's, een taxi, tanken en parkeren. De nieuwe zakelijke OV-chipkaart biedt een totaaloplossing voor werkgevers in Nederland, die hiermee administratief volledig ontzorgd worden.

Mobility Mixx vindt als eerste de zakelijke aansluiting in de rol van bedrijvenkaartaanbieder bij Trans Link Systems (TLS), de organisatie die de OV-chipkaart exploiteert. Voordeel van de nieuwe kaart is dat gebruikers naast alle vormen van OV ook gebruik kunnen maken van onder meer de infrastructuur van deel- en huurauto's die Mobility Mixx aanbiedt. Daarbij ontzorgt de mobiliteitsaanbieder werkgevers volledig als het gaat om de aanvraag van kaarten, serviceverlening aan medewerkers en de facturatie en rapportage van zakelijke reizen met de OV-chipkaart.

Medewerkers ontvangen een persoonlijke Mobility Card die ze kunnen gebruiken voor alle mogelijke vervoersvormen. De medewerker heeft geen gedoe met declaraties en de werkgever ontvangt aan het einde van de maand een factuur op basis van de gemaakte reizen en gebruikte vervoersvormen. Het is ook mogelijk om afdelingskaarten aan te maken voor specifieke bedrijfsonderdelen.

Primeur in zakelijke vervoersmarkt
Mobility Mixx-directeur Paul Wessels spreekt van een primeur: "Deze kaart is precies waar de zakelijke markt op zat te wachten. De zakelijke OV-chipkaart is de eerste alles-in-1 oplossing, niet een allegaartje van aan elkaar geknoopte kaarten en bijbehorende diensten en budgetten. We zetten met dit product een nieuwe standaard en spelen in op een grote behoefte in de zakelijke markt", aldus Wessels.