Autodelen aan vooravond van doorbraak volgens KpVV

donderdag, 02 augustus 2012

Autodelen aan vooravond van doorbraak volgens KpVV

In maart 2012 waren er 2649 deelauto's in Nederland. Dat zijn er 547 meer dan in 2011 ofwel een groei van 25%. De populariteit van autodelen groeit al jaren, maar komt nu echt in een stroomversnelling dankzij nieuwe vormen van autodelen, zoals Peer2Peer carsharing en OneWay carsharing. De autobranche ontdekt en financiert initiatieven en werkt steeds meer samen met autodeelorganisaties. Ook elektrische deelauto's vormen een nieuw verschijnsel in het straatbeeld. Amsterdam is nog altijd de trendsetter in Nederland maar Utrecht staat op de derde plek van autodeelgemeenten. KpVV zet alle ontwikkelingen op een rij in een uitgebreid dossier. Enkele highlights met een focus op de regio Midden-Nederland.

 

Highlights

  • Van de grote steden staan naast Amsterdam alleen Utrecht, Leiden en Haarlem in de top 10 (kijkend naar meeste aantal auto's per 100.000 inwoners). Bunnik staat verrassend op de tweede plaats, Houten op de tiende.
  • Niet verwonderlijk dat onze provincie landelijk het hoogst scoort als je kijkt naar het percentage gemeenten met deelauto's.
  • Het aantal gemeenten waar autodelen beschikbaar is, is tussen april 2011 en maart 2012 gestegen van 120 naar 146. In slechts een derde van alle gemeenten is dus een vorm van autodelen aanwezig.
  • De provincie Noord-Holland is koploper gemeten naar aantal deelauto's per provincie en aantal deelauto's per 100.000 inwoners, op enige afstand gevolgd door Utrecht en Zuid-Holland.

De aanbieders
Gesorteerd op (aflopend) aantal aangeboden deelauto's:
1. Greenwheels
2. ConnectCar
3. Car2Go
4. Wheels4All

Verder zijn er nog een aantal kleinere aanbieders actief:
SnappCar
WeGo
MyWheels (partner van Wheels4All)
Diks
Drive Carsharing
Studentcar
Zoem
Nieuw is dat aanbieders apps ontwikkelen waarmee je deelauto's kunt vinden, reserveren of uitlenen. Greenwheels, MyWheels/Wheels4all en Car2Go hebben al een app.

Stimuleren autodelen
Gemeenten die autodelen willen opstarten, kunnen actief contact zoeken met aanbieders van autodelen (zie hierboven) of met de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik . Ook kunnen ze contact zoeken met bewoners om te peilen of er interesse. Een andere optie die onder andere door de gemeente Houten is ingezet, is dat de gemeente deelauto's inzet voor dienstritten. Die deelauto's kunnen dan ook door bewoners gebruikt worden.
Meer informatie over het stimuleren van autodelen.

Case: Utrecht Deelt
Ook Utrecht investeert in autodelen. Daar werd onlangs de campagne Utrecht Deelt gelanceerd, om autodelen te promoten. De campagne is gebaseerd op een grondige analyse van doelgroepen. Utrechters krijgen een aantrekkelijk aanbod om gebruik te maken van een deelauto. Wel het gemak, niet de lasten van het hebben van een auto. Voor mensen die niet vaak de auto gebruiken, is het ook nog eens voordeliger. Duurzaamheidsplatform Nudge, de gemeente Utrecht en deelauto-aanbieders - MyWheels, Greenwheels, StudentCar, ConnectCar en SnappCar - willen met de campagne het autodelen in Utrecht onder de aandacht brengen en stimuleren. Bijzonder aan de campagne is dat hij is gemaakt voor èn door Utrechters. Utrechtse leden van Nudge geven met een reclamebureau, de gemeente Utrecht en autodeelorganisaties de campagne samen vorm.

Bekijk het filmpje van Utrecht Deelt

Lees het volledige dossier op KpVV Dashboard duurzame en slimme mobiliteit

Bron: KpVV