Gebruik TimesUpp app zorgt voor 37.000 minder auto’s in de file in oktober

dinsdag, 25 november 2014

Gebruik TimesUpp app zorgt voor 37.000 minder auto’s in de file in oktober

Afgelopen maand besloten automobilisten tenminste 37.000 keer om niet met de auto in de file aan te sluiten. Koploper was Rotterdam waar ruim 7.300 minder ritten in de spits werden gereden. Al deze automobilisten kregen op tijd een waarschuwing via de app TimesUpp dat het druk was op hun geplande route en besloten óf om niet te reizen óf buiten de spits te reizen.

Spitsmijders in Amsterdam, Den Haag en Almere
Gebruikers van de app TimesUpp in Amsterdam deden ook actief mee met bijna 5.000 minder ritten en ook Den Haag (3.000) en Almere (2.200) kregen minder reizigers tijdens de spits te verwerken. Deze resultaten zijn zeer hoopgevend en bevestigen wat diverse onderzoekers al eerder hebben aangegeven: als automobilisten voordat ze aan hun reis moeten beginnen, weten dat er files staan, overwegen ze eerder om hun reis uit te stellen of er zelfs helemaal van af te zien. Het effect is dat de files hierdoor minder erg worden doordat deze reizigers niet aansluiten in de file.

De app TimesUpp
TimesUpp is ontwikkeld door het bedrijf Innovactory uit Almere. Deze app waarschuwt de gebruiker voordat de reis begint. Hierdoor weten zij dat het tijd is om te vertrekken. Onverwachte vertragingen worden hierin meegenomen. Hierdoor is het duidelijk hoe laat je moet vertrekken om op tijd te komen. Algemeen directeur Lucien Groenhuijzen: 'Niets is vervelender dan dat je er tijdens het rijden achter komt dat er een file staat en je dus te laat gaat komen. Met TimesUpp heb je deze problemen niet meer en beslis je ter plekke wat je met deze files op jouw route gaat doen. Of je een andere route neemt, wél die spits ingaat, of toch afziet van die auto instappen. Het bespaart hoe dan ook ergernis en tijd!'

Times Up is één van de vijf reisinformatiediensten van Beter Benutten