Rapport ‘Slim reisbeleid in de praktijk’ aangeboden aan minister Schultz

donderdag, 28 maart 2013

Rapport ‘Slim reisbeleid in de praktijk’ aangeboden aan minister Schultz

Het rapport Slim reisbeleid in de praktijk geeft antwoord op de vraag hoe werkgevers een mobiliteitsbudget kunnen invoeren om ervoor te zorgen dat hun werknemers slimmer werk- en reisgedrag vertonen. Dat gebeurt aan de hand van tien voorbeelden uit de praktijk. &Morgen werkte mee aan het rapport. Daarin staan ook een aantal best practices uit onze regio van U15 leden BMC, PGGM, Capgemini en SNS Reaal.

Mobiliteitsbudget werkt in Vlaanderen

maandag, 18 maart 2013

Mobiliteitsbudget werkt in Vlaanderen

Het aanbod van een mobiliteitsbudget met een brede waaier aan vervoersmogelijkheden in plaats van alleen de bedrijfswagen, laat het autogebruik tot 37% dalen tijdens de woon-werkverplaatsingen. Het aandeel van het openbaar vervoer en de fiets stijgt en de combinatie van verschillende vervoermiddelen wint duidelijk aan populariteit. Dat blijkt uit de resultaten van het Vlaamse project 'Mobiliteitsbudget Werkt'. Het project helpt ondernemingen om een mobiliteitsbudget op maat te implementeren en te beheren binnen hun bedrijf. Via het mobiliteitsbudget krijgt een werknemer als deel van zijn loonpakket een budget ter beschikking dat hij of zij vrij mag spenderen aan vervoersmodi in het kader van het woon-werkverkeer.

Mobility Mixx lanceert alles-in-1 zakelijke OV-chipkaart

donderdag, 14 februari 2013

Mobility Mixx lanceert alles-in-1 zakelijke OV-chipkaart

Mobility Mixx, marktleider in mobiliteitsoplossingen voor de zakelijke markt, lanceert een nieuwe zakelijke OV-chipkaart die alle vervoersvormen voor zakelijk verkeer ondersteunt. Met deze mobiliteitskaart kunnen zakelijke reizigers niet alleen in- en uitchecken in het OV (trein, metro, bus, tram) zoals bij een reguliere OV-chipkaart, maar aanvullend ook gebruikmaken van een OV-fiets, deel- en huurauto's, een taxi, tanken en parkeren. De nieuwe zakelijke OV-chipkaart biedt een totaaloplossing voor werkgevers in Nederland, die hiermee administratief volledig ontzorgd worden.

Zakelijk autodeelprogramma nu ook in Nederland

maandag, 26 november 2012

Zakelijk autodeelprogramma nu ook in Nederland

Leasemaatschappij Alphabet introduceerde eerder deze maand het zakelijke autodeelprogramma AlphaCity in Nederland geïntroduceerd. In plaats van kilometervergoedingen, daghuur en taxi's kunnen medewerkers AlphaCity gebruiken voor zakelijke en privédoeleinden. AlphaCity is al eerder geïntroduceerd in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Filewissel.nl vergelijkt actuele reistijden van auto en trein

dinsdag, 20 november 2012

Filewissel.nl vergelijkt actuele reistijden van auto en trein

Is het sneller om de auto te pakken of toch met de trein te gaan naar werk of zakelijke afspraak? Filewissel.nl, een samenwerking tussen NS en Tomtom, berekent het verschil in reistijd en neemt daarin de files en vertragingen op het spoor mee.

 

 

Athlon en SnappCar: autodelen voor zakelijke markt

maandag, 24 september 2012

Athlon en SnappCar: autodelen voor zakelijke markt

Onder de naam SnappCar Business werken Athlon Car Lease en SnappCar aan een online marktplaats voor carsharing op de zakelijke markt. Achterliggende gedachte is het onbenutte potentieel van stilstaande auto's aan te pakken. Athlon Car Lease wijst op de maatschappelijke verschuiving van autobezit naar -gebruik en de sterk veranderende fiscale regelgeving rondom autogebruik. SnappCar Business speelt in op de vraag van klanten om beter en effectiever gebruik te maken van het wagenpark, om op die manier de totale reiskosten te verlagen.

Autodelen aan vooravond van doorbraak volgens KpVV

donderdag, 02 augustus 2012

Autodelen aan vooravond van doorbraak volgens KpVV

In maart 2012 waren er 2649 deelauto's in Nederland. Dat zijn er 547 meer dan in 2011 ofwel een groei van 25%. De populariteit van autodelen groeit al jaren, maar komt nu echt in een stroomversnelling dankzij nieuwe vormen van autodelen, zoals Peer2Peer carsharing en OneWay carsharing. De autobranche ontdekt en financiert initiatieven en werkt steeds meer samen met autodeelorganisaties. Ook elektrische deelauto's vormen een nieuw verschijnsel in het straatbeeld. Amsterdam is nog altijd de trendsetter in Nederland maar Utrecht staat op de derde plek van autodeelgemeenten. KpVV zet alle ontwikkelingen op een rij in een uitgebreid dossier. Enkele highlights met een focus op de regio Midden-Nederland.

Mobiliteitskaarten: een overzicht

dinsdag, 26 juni 2012

Mobiliteitskaarten: een overzicht

Mobiliteitskaarten geven zakelijke reizigers de vrijheid zelf de keuze te maken hoe zij die dag zullen reizen. Dat kan per trein zijn maar net zo goed in een deelauto, de bus of toch per OV-fiets of taxi. De reis hoeft niet vooraf geboekt te worden en kosten worden automatisch verrekend wat een hoop administratieve rompslomp scheelt. Ook kan de mobiliteitskaart prima worden gecombineerd met een leaseauto. Er zijn diverse kaarten op de markt: een kort overzicht.

Slim afspreken onderweg

vrijdag, 16 maart 2012

Slim afspreken onderweg

Het fileprobleem in Nederland is grotendeels op te lossen door het verkeer te spreiden en daarmee het wegennet optimaal te benutten. Sta minder in de file door gebruik te maken van www.youpsa.nl. Een internettool die in een paar seconden de meest centrale locatie uitrekent om af te spreken. Niet per se op kantoor, maar bijvoorbeeld bij een horecagelegenheid. Reisafstanden worden gedeeld en reistijden nemen af. Dat scheelt kilometers, tijd, geld en vermindert de CO2-uitstoot.

Go About: slimmer werken en reizen met gratis Outlook-tool

vrijdag, 16 maart 2012

Go About: slimmer werken en reizen met gratis Outlook-tool

Go About lanceert een nieuwe tool die slim werken en reizen makkelijker maakt: een softwareprogramma dat werkt via Outlook. Go About Corporate, de aangeklede bedrijfsversie, wordt bij een aantal pilot partners ingezet, waaronder de NS, Arcadis, Conclusion en ALD Automotive. Go About Corporate helpt u met het stroomlijnen van uw mobiliteitsbeleid én maakt uw reiskostenadministratie eenvoudig en minder foutgevoelig.

Deelauto bezig met opmars

vrijdag, 16 maart 2012

Deelauto bezig met opmars

In april waren er 2102 deelauto's in Nederland. Vijf jaar geleden waren dit er nog maar 908, wat neerkomt op een jaarlijkse stijging van gemiddeld 17%. Amsterdam blijft koploper, gevolgd door Diemen en Utrecht. Inmiddels beschikken 120 gemeenten over één of meer deelauto's. Autodelen is met name populair in de steden en is een manier om slimmer te reizen: het vermindert het aantal auto's, autokilometers en de CO2-uitstoot. Dat blijkt uit de vierde uitgave van het KpVV Dashboard duurzame en slimme mobiliteit.

Postillion en NS werken samen

vrijdag, 16 maart 2012

Postillion en NS werken samen

Postillion Hotels gaat samenwerken met de NS om flexibel reizen te stimuleren. NS Business Card-houders kunnen voortaan op doordeweekse dagen bij Postillion lunchen voor 12,50 euro, in plaats van 18,50 euro. Ook kunnen ze gratis gebruik maken van Wi-Fi en een iPad bij de Business Points van Postillion.

<<  1 2 [3